#LC12: AlunaGeorge is een lichtvoetige hitmachine

Fijne avondgymnastiek met een lentebries

Menno Visser ,

Naarmate de nacht vordert, komen er altijd steeds meer dansbare bandjes in de bovenzaal op London Calling. Waren dat vroeger de coole maar koele elektropopbands, sinds een jaar put de programmeur ook uit warmbloedige r&b-zangeressen. Zo was daar bijvoorbeeld eerder de verrassing Azealia Banks, en nu een Britse dance-act die luistert naar de naar AlunaGeorge.

CONCERT
AlunaGeorge, London Calling, Paradiso Amsterdam, 2 november 2012

MUZIEK
Poppy R&B met een twist. De zangeres heet Aluna Francis, de producer George Reid, vandaar AlunaGeorge, dus ook echt een duo en niet de naam van een zangeres alleen - vandaar dat de spatie ontbreekt. De naam AlunaGeorge dook deze zomer het eerst op als featuring op single After Light van dubstepproducer Rustie, maar nu is er ook de eigen single Your Drums Your Love, die de nodige aandacht krijgt.

PLUS
Hit-na-hit-na-hit met een lichtvoetige feel. Het is een soort avondgymnastiek met de sportief chic uitgedoste zangeres Aluna als soepele voorgangster. U danst, wij volgen, voorzover onze botten dat toelaten. Maar de feel van AlunaGeorge komt niet van ingeblikte opnames of scratchende dj's, maar een echte band van vlees en bloed met een drummer, bassist en een toetsenspeler.

MIN
Een beetje gemakkelijk was de cover van This Is How We Do It, een grote hit van Montell Jordan uit 1995. Weliswaar is dit nummer van een naar beneden gepitchede vocal voorzien, maar de eigen nummers waren sterk genoeg om de set te kunnen dragen, dus het had niet gehoeven.

CONCLUSIE
Deze band gaan we vaker terugzien. Dancefestivals als Pitch hoeven niet te lang wachten met boeken, want dan zou de prijs wel eens flink gestegen kunnen zijn. Stilzitten was geen optie meer in de bovenzaal. Fris, menselijk en luchtig.
Alsof de lentebries al zijn kop opsteekt in november.

CIJFER:
8,5