‘Streamingdiensten zorgen voor afname Bittorrent-verkeer in VS’

‘Gebruik Bittorrent in VS daalt in 2015 naar minder dan tien procent’

Judith Laanen ,

Streamingdiensten zorgen voor een afname in het Bittorrent-verkeer in de Verenigde Staten. In 2015 wordt naar verwachting minder dan tien procent van het internetverkeer gebruikt door Bittorrent. Dat staat in een onderzoek over ‘realtime entertainmentopties’, zoals streamingdiensten genoemd worden in het 2H 2012 Global Internet Phenomena Report.

Het onderzoek, dat door het Amerikaanse bureau Sandvine werd uitgevoerd, stelt dat de toekomstige afname van het Bittorrent-verkeer het gevolg is van de constante groei van legitieme en betaalbare streamingdiensten.

Bittorrent neemt in de VS ruim 12% van het internetverkeer in beslag. Vorig jaar was dat nog ruim 19%. Sandvine verwacht dat het percentage in 2015 verder is gezakt naar minder dan 10%.

In Europa neemt Bittorrent 16% van de bandbreedte in. Het hoogste Bittorrent-verkeer wordt geregistreerd in Azië: 36%. Dit zou komen omdat daar minder videostreamingdiensten zijn.

Het rapport voorspelt ook dat apps van streamingdiensten op smartphones en tablets een flinke groei zullen doormaken: in 2015 zal in de VS 20% van al het verkeer op vaste verbindingen via mobiele apparaten gaan, vanwege de stijgende verkoop van smartphones en tablets.

Bekijk het hele rapport:
The 2H 2012 Global Internet Phenomena Report