Nieuw op 3voor12radio: Foals en Mumford & Sons

Mumford & Sons 3voor12 Single van de Week met Lover Of The Light

Menno Visser ,

Twee nieuwe singles deze week: de nieuwe 3voor12 Single van de Week Lover Of The Light van Mumford & Sons en een toevoeging van het eveneens Britse Foals. Ook hebben we live in de studio woensdag Mr. Polska en verder de rest van de week liveopnames van o.a. Django Django, The XX en Ed Sheeran. Verder kun je deze week onder meer passepartouts winnen voor Eurosonic/Noorderslag en kaarten voor 3voor12 Presenteert Biffy Clyro.

De nieuwe 3voor12 Single van de Week:

Mumford & Sons - Lover Of The Light (V2)
Wat moeten we je nog vertellen over een van de populairste bands van het moment? Deze Londense folkrockers breken records en blijven er gewoontjes onder, want het liefst spelen ze live. In een zucht was hun optreden 30 maart in de grote Ziggo Dome dan ook uitverkocht. Zelfs in Amerika gaat hun tweede album Babel als zoete broodjes over de toonbank, al meer dan een miljoen keer, en dat is wel eens anders gebleken met Britse bands. Dit uitgesponnen Lover Of The Light is weer zo'n typische 'Jo met de Banjo'- track.

Nieuw deze week op de 3voor12 Radio playlist:

Foals - Inhaler (Warner)
Ze hebben er voor gestudeerd en dat kun je horen. De experimentele indieband uit universiteitsstad Oxford is weer terug. Na hun doorbraak twee jaar terug met hun tweede album Total Life Forever en daarop de single Miami, is dit weer een eerste levensteken, waar enthousiast op gereageerd wordt. Het meer rocky Inhaler staat op hun in februari te verschijnen derde album Holy Fire. Eigenlijk niet eens de eerste echte single maar een zogenaamde set-up track, but who cares?

Verder nog op de 3voor12 Radio playlist:

Palio Superspeed Donkey - Mr. Dickhead (Top Notch, 6e week)
Major Lazer - Jah No Partial (V2, 4e week)
Django Django - Waveforms (Warner, 4e week)
The XX - Chained (V2, 3e week)
Yeasayer - Reagan's Skeleton (PIAS, 3e week)
Kendrick Lamar - Swimming Pools (Drank) (Universal, 3e week)
Moss - We Never Part (Excelsior, 3e week)
Bastille - Flaws (EMI, 2e week)
Allah-Las - Tell Me (V2, 2e week)

3voor12 Radio is elke maandag tot en met donderdagavond tussen 22:00 en 01:00 uur op 3FM met Roosmarijn Reijmer.