Nieuw op 3voor12radio: The Hives, Electric Guest en Damon Albarn

The Hives met Go Right Ahead is single van de week

Menno Visser ,

Drie nieuwe singles op de playlist van 3voor12radio: de solosingle van Damon Albarn, soulvolle pop van Electric Guest en de terugkeer van The Hives, die met Go Right Ahead de single van de week hebben.

3voor12 Single van de Week:

The Hives - Go Right Ahead (Sony)
Vijf jaar is het alweer geleden, dat deze Zweedse garagerockers menig festival onveilig maakten met hun strakke pakken en opzwepende liveact. Je weet wel, van het prijsnummer Hate To Say I Told You So. Nu is er begin juni dan weer de opvolger van hun in 2007 verschenen The Black & White album, Lex Hives genaamd. Op Pinkpop staan ze weer hun mannetje.

Ook nieuw op de 3voor12 playlist:

Damon Albarn - The Marvelous Dream (EMI)
Muzikale duizendpoot: dat is de beste omschrijving van Damon Albarn. Het bekendst is hij als zanger van zijn Britpopband Blur, of van zijn cartoonesque hiphopband Gorillaz. Maar ook interesseert hij zich bijvoorbeeld voor Afrikaanse wereldmuziek of zelfs een heuse opera. Dit fragiele liedje, The Marvelous Dream, is namelijk een stukje uit zijn operaproject Dr Dee, over de zestiende-eeuwse Britse wetenschapper John Dee.

Electric Guest - This Head I Hold (Warner)
Soul, maar dan met een modern randje. Iemand die als geen ander weet hoe hij het nu met het verleden kan verbinden is producer Danger Mouse. De helft van Gnarls Barkley werkte al samen met The Shins, Jack White, Black Keys, Gorillaz, Norah Jones en binnenkort zelfs U2. Maar eerst was dit nieuwe duo uit Los Angeles aan de beurt, dat half mei op London Calling staat.

Verder op de 3voor12radio playlist:

Moss - The Hunter (Excelsior, 6e week)
Bombay Show Pig - Shackles And Chains  (Kytopia, 5e week)
China Rats - To Be Like I    (Once Upon A Time Records, 5e week)
Drive Like Maria - Boomerang (PIAS, 4e week)
DeWolff - Voodoo Mademoiselle (REMusic, 3e week)
Sef - De Wereld In (TopNotch, 3e week)
Miles Kane - First Of My Kind (Sony, 2e week)
Deadmau5 - The Veldt (EMI, 2e week)

3voor12 Album van de Week

3voor12radio met Roosmarijn Reijmer is elke maandag tot en met donderdag op 3FM tussen 22 en 01 uur.