Johan Gijsen op SXSW: “Thee Oh Sees waren te gek” Johan Gijsen op SXSW: “Thee Oh Sees waren te gek”

Programmeur Tivoli, ITGWO en Le Guess Who? vertelt welke acts indruk maken

, Sjoerd Huismans

Johan Gijsen op SXSW: “Thee Oh Sees waren te gek”

Programmeur Tivoli, ITGWO en Le Guess Who? vertelt welke acts indruk maken

Sjoerd Huismans ,

Welke bands komen straks in Nederland op de festivals en in de clubs? Het wordt allemaal bepaald op SXSW, waar Nederlandse programmeurs aanwezig zijn om te kijken welke acts indruk maken. Ook 3voor12radio is op het SXSW festival in Austin, Texas. Vanavond schoof programmeur Johan Gijsen (Tivoli, Into The Great Wide Open, Le Guess Who?) aan in de geïmproviseerde 3FM studio in Austin, om te vertellen wat hij heeft gezien op SXSW. Wie worden door de programmeurs in de gaten gehouden?

De bevindingen van Nederlandse programmeurs op SXSW zijn vaak een goede indicator voor de programmering van Nederlandse festivals en clubs. Johan Gijsen boekt bands voor Tivoli, Into The Great Wide Open en Le Guess Who?. Hij vertelt over zijn bevindingen: “Nick Waterhouse viel tegen, vooral omdat ik had er zo'n hoge verwachtingen van had. Zijn muziek is het best te omschrijven als soulpop. Maar het spetterde niet van het podium af. Dan Deacon, producer van elektronische muziek, is ook een beetje een trucje geworden.”

Maar er waren ook acts die er in positief opzicht uitsprongen: "Mikal Cronin bijvoorbeeld. Hij speelt vuige muziek. Danny Brown is daarnaast de beste mc die ik in tijden gezien heb. Hem kende ik nog niet." De dag ervoor viel het Gijsen wat tegen: “Ik was niet echt enthousiast. Maar Thee Oh Sees waren echt te gek. Ik denk dat ze een grote stap kunnen gaan maken. Ik zou ze graag naar Tivoli, ITGWO of Le Guess Who? willen halen.” Django Django en Cloud Nothings die ook op SXSW spelen, waren al getipt door Gijsen. Eerstgenoemde band heeft hij al gezien: “Ze waren fantastisch. Cloud Nothings heb ik hier nog niet gezien, maar ze zijn al geboekt op de Le Guess Who? May Day in Tivoli, op 26 Mei. Django Django komt waarschijnlijk niet voor de zomer, misschien in de herfst.”

Meer 3voor12/3FM radio vanuit Austin, Texas
Zaterdag 17 maart is 3voor12radio er ook, ditmaal van 20.00-22.00 met Roosmarijn en Michiel Veenstra, waarna we je van 02.00-06.00 Dansen Met Delsing met Tomas Delsing voorschotelen.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12