Boemklatsch maakt EP met Aloe Blacc Boemklatsch maakt EP met Aloe Blacc

EP All The Time gratis te verkrijgen bij nieuw mixalbum Equalizer

, Sjoerd Huismans

Boemklatsch maakt EP met Aloe Blacc

EP All The Time gratis te verkrijgen bij nieuw mixalbum Equalizer

Sjoerd Huismans ,

Het Nederlandse dj-collectief Boemklatsch komt met twee nieuwe releases. Het mixalbum Equalizer komt vier april uit, en vormt een opmaat naar de Equalizer shows: een integratie van de muziek met “onaardse” beelden die op zestien pilaren worden geprojecteerd. Daarnaast brengt Boemklatsch een EP uit met Amerikaanse soul-sensatie Aloe Blacc. Op het Exit festival in Servië mag platenmaatschappij Bmkltsch Rcrds naar alle waarschijnlijkheid een eigen avond programmeren.

Het Equalizer album is een goede representatie van de shows, denkt Boemklatsch-dj Michiel Thomassen. “Het is muzikaal om en nabij wat je van de komende tour mag verwachten. We hebben de show slechts twee keer gepresenteerd (op Le Guess Who en Eurosonic, red.), 21 April gaat de tour echt van start in de Nieuwe Oogst in Rotterdam.”

Boemklatsch speelt daarna zeven shows, onder andere op het Koninginnenachtfestival in Eindhoven en de bevrijdingsfestivals in Utrecht en Groningen, om de tour af te sluiten op de Zwarte Cross. De visuals zorgen voor een geheel nieuwe ervaring, denkt Thomassen: “Bij de vorige shows versterkten de beelden het draaien weliswaar, maar nu is het één geheel. De VJ Mark Assies projecteert de beelden op pilaren, synchroon met de muziek.” Muzikaal heeft het ook consequenties, zegt de dj. “Er zijn meer rustmomentjes en melodie ingebouwd, zodat er ruimte is om op de beelden te letten.”

Dat is niet de enige verandering in de muziek. Stond Boemklatsch bekend om zijn snoeiharde electro, op het nieuwe album is breder palet aan invloeden te herkennen. “We waren altijd al heel breed”, vindt Thomassen. “Maar we stonden inderdaad vooral bekend om het hardere werk.” De laatste tijd haalt Boemklatsch veel inspiratie uit nieuwe elektronische muziek, met name die afkomstig uit het Verenigd Koninkrijk. “Op het mixalbum staan veel Engelse geluiden met gebroken beats”, zegt Thomassen.

Wie het album koopt, krijgt een link waarmee je gratis de andere nieuwe release van Boemklatsch kunt downloaden: de EP All The Time, een samenwerking met de Amerikaanse soulzanger en rapper Aloe Blacc. Thomassen: “Een tijdje geleden hadden we al een track met hem gemaakt, maar die kwam niet helemaal uit de verf. Daarom hebben we onze eigen inbreng geheel weggegooid, en zijn we opnieuw met zijn vocalen aan de slag gegaan. Het is nu een rustiger track geworden.” De leden van Boemklatsch waren al langer fan van Aloe Blacc. Maar ook Blacc was meteen “superenthousiast”, aldus Thomassen. “Ik denk niet dat hij ons al kende, maar toen hij onze muziek hoorde vond hij het blijkbaar goed. Het is een makkelijke artiest om mee te werken. We hebben alles direct met hem geregeld, zonder tussenkomst van zijn management. Hij had al de nodige ervaring met dit soort muziek, en rapte al vaker over broken-beats van producers heen.”

Er is meer nieuws: Bmkltsch Rcrds is bijna rond met het Exit festival om een podium een avond lang te gaan hosten. Platenmaatschappij Bmkltsch Rcrds is opgericht door Boemklatsch om de eigen muziek op uit te brengen, maar is inmiddels een groter geheel dat artiesten als Nobody Beats The Drum, Bart B More en RipTidE uitgeeft. “Het is nog niet helemaal rond”, zegt Thomassen. “Maar het lijkt erop dat het goed komt. We hebben er zelf weinig mee te maken, het is een samenwerking tussen Bmkltsch Rcrds en DJ Broadcast.” Naast Boemklatsch zelf zouden onder andere RipTidE en Baskerville optreden op de avond. Zowel de dj’s als Exit zouden dan graag de volledige Equalizer show meebrengen naar Servië. “Daar gaan de onderhandelingen momenteel over. Het loopt natuurlijk hoger in de kosten dan het vliegtuig pakken, we zouden al die pilaren over de grond moeten vervoeren.”

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12