Munich Records start door bij V2 Munich Records start door bij V2

Grootste deel labels en deel personeel gered

, Ingmar Griffioen

Munich Records start door bij V2

Grootste deel labels en deel personeel gered

Ingmar Griffioen ,

Munich Records heeft onderdak gevonden bij V2 Records Benelux. Het indie label vroeg op 6 maart faillissement aan. V2 directeur Tom Willinck geeft toe dat het een logische stap was. "We deden de verkoop en distributie al en zijn blij dat het zo door kan gaan." V2 heeft hiermee de hele Munich catalogus verworven en gaat ook door met de meeste 'in consignatie' labels (labels waarvoor Munich alleen de verkoop deed).

"Alle Munich labels zijn nu over naar V2", legt Willinck uit. "Maar in consignatie labels hebben nu eenmaal een bepaalde vrijheid. Ze kunnen dus ook een ander zoeken ja. In principe blijven de master, de publishing en de lopende contracten bij ons. We hopen zoveel mogelijk de naam Munich, en labels die eronder vallen, te blijven voeren."

Voor het personeel van Munich gloort hoop, aldus het persbericht: "Binnen de nieuwe structuur zal een aantal voormalig Munich werknemers verantwoordelijk blijven voor de labels." Willinck licht toe: "We zullen een aantal mensen overnemen, daar zijn we nu gesprekken mee aan het voeren. Maar dat het niet voor iedereen goed nieuws zal zijn, dat is duidelijk." Bij Munich Records werken volgens de V2-directeur elf mensen: twee in België en negen in Nederland.

Munich bestond al veertig jaar en was daarmee een van de oudste onafhankelijke platenlabels van Nederland. Onder de Munich-vlag vallen labels World Circuit (Buena Vista Social Club, Fatoumata Diawara), Domino (Arctic Monkeys, Franz Ferdinand, Patrick Watson) en Drag City (Joanna Newsom, Bill Callahan). Munich vertegenwoordigt verder de volledige ACE-catalogus en labels zoals Soul Jazz, CRS, Glitterhouse en Memphis Industries. De afgelopen jaren was Munich ook succesvol met zelf getekende artiesten als Milow, Amatorski en Balthazar.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12