Kraantje Pappie: “Ik wil altijd meer doen” Kraantje Pappie: “Ik wil altijd meer doen”

Groningse rapper staat op 5 Days Off, breekt door in België maar zou ook wel een tv-programma willen presenteren

, Sjoerd Huismans

Kraantje Pappie: “Ik wil altijd meer doen”

Groningse rapper staat op 5 Days Off, breekt door in België maar zou ook wel een tv-programma willen presenteren

Sjoerd Huismans ,

“Mijn debuut is een fucking wereldplaat, ik zal je laten zien waarom het heerlijk gaat”, rapt Kraantje Pappie op de track Hoop Nu. Tot nu toe maakt Kraantje Pappie, echte naam Alex van der Zouwen, de verwachting waar: de plaat gaat inderdaad lekker. Ook over de grens: single Waar is Kraan? was vorige week het meest gedraaide nummer op Studio Brussel. Van der Zouwen staat op het punt om naar België te gaan voor twee tv-optredens. “Mijn agenda staat bol van de afspraken.”

Op 5 Days Off speelt Kraantje Pappie op de Noisia Invites avond in de Melkweg. Geen onbekenden voor de rapper: het eveneens Groningse trio Noisia produceerde het album Crane en voorzag het van de nodige dubstep-invloeden. Van der Zouwen kan nog niet vertellen of hij samen met Noisia op het podium zal staan: “Zij doen de productie, in principe zijn ze dus de band. Eigenlijk treden we nooit gezamenlijk op: ik speel gewoon met mijn vaste crew Fiddox en DJ Friss. Maar goed, het is hun avond, het zou dus best kunnen dat we samen iets gaan doen. Daar hebben we het kort van tevoren nog wel over. Ik zou alleen niet weten wat ze moeten toevoegen, misschien kunnen ze een fles wodka leegdrinken op het podium of zo.”

Een routineoptreden dus? Nee, denkt Van der Zouwen. “Het is eigenlijk pas een van de eerste shows sinds de daadwerkelijke albumrelease, dus tot nu toe is nog niets routine. Er is ook zoveel interactie tijdens de shows, je kunt van tevoren nooit weten wat er gaat gebeuren. Er gebeurt altijd wel weer iets mafs.”

De plaat gaat intussen “supergoed”, vertelt de rapper. “Al overspoelen de reacties op single Waar is Kraan? de reacties op de plaat momenteel een beetje. Heel veel mensen kennen alleen de single. Dat is natuurlijk goed: we krijgen veel meer aandacht. Ik heb alleen het gevoel dat de plaat daar een beetje bij inschiet.” Maar niet altijd: “We speelden vorige week in Hedon te Zwolle, en daar kende het publiek echt élk nummer. Iedereen ging helemaal uit zijn plaat.”

Ook onze Zuiderburen reageren positief op het album. Waar is Kraan? was vorige week het meest gedraaide nummer op de alternatieve zender Studio Brussel, en staat op nummer 1 van hun Hotlist. “Ook staat hij al drie weken in de Ultratop 50, nu op nummer 30 geloof ik, en in de luisteraarskeuze op nummer 15”, weet Van der Zouwen te vertellen.

In Nederland wordt het langzaamaan tijd voor een tweede single, denkt de Groninger. “Welk nummer dat gaat worden weten we nog niet.” Ook verder staat er nog voldoende op de planning: “Mijn agenda staat helemaal bol van de afspraken en shows. We hebben nu al zestig shows gepland tot de zomer. Maar ik houd van hard werken, ik zorg ervoor dat ik altijd meer kan doen. Ik zou bijvoorbeeld ook wel een tv-programma willen presenteren. Daar ben ik al over aan het denken, maar voorlopig zijn het ambities voor de lange termijn.”

Kraantje Pappie speelt zaterdag 10 maart op 5 Days Off.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12