Lockdown festival maakt timetable bekend

Wanneer spelen Noisia, TNGHT en Digital Mystikz?

Jorinda Teeuwen ,

De organisatie van het Lockdown festival heeft de timetable bekend gemaakt. Cookie Monsta en Funtcase zullen het hoofdpodium afsluiten. Cinnaman sluit de dag op het Colors podium, even daarvoor staat een van de meest besproken acts van het moment op de tijdladder: TNGHT, het project van Hudson Mohawke en Lunice. Verder belooft het festival sfeervolle houten 'chillplekken' en een geheime oma's appeltaartbar.

Bekijk hier een trailer van het festival.

In Amsterdam vindt op zondag 26 augustus de eerste editie van het Lockdown Festival plaats. Een festival dat zich volledig richt op dubstep  en bass. “Het is het eerste outdoor festival in Nederland in dit genre. Daarin onderscheiden we ons,” aldus organisator Volcmar Lammers. Het festival vindt plaats op de NDSM werf in Amsterdam Noord.

Festivals hebben het lastig dit jaar, maar Lammers verwacht toch dat het Lockdown Festival hier geen last van krijgt. “Er zijn heel veel festivals, maar eigenlijk alleen met house en techno muziek. Wij onderscheiden ons door ons puur te richten op dubstep en bass,” vindt Lammers. Dubstep is in opkomst en er worden dan ook steeds vaker grote evenementen georganiseerd. In mei was er bijvoorbeeld Resist in het Klokgebouw in Eindhoven. "Toch is Lockdown Festival anders en nieuw, omdat het voor het eerst een outdoor festival is." 

Er zijn vijfduizend tickets beschikbaar, waarvan de eerste duizend met een Early Bird-korting. “Het is de eerste editie, dus het is altijd afwachten hoe het loopt. Als het goed gaat, wordt het zeker volgend jaar weer georganiseerd.” Een dag voor het Lockdown Festival vindt op hetzelfde terrein het VOLTT Loves Summer Festival plaats. "We delen de productionele kosten en besparen dus een hoop," vertelt Lammers.

Op de NDSM werf worden drie podia neergezet. Op het mainstage spelen onder andere Noisia, Digital Mystikz en Cookie Monsta. “Op het hoofdpodium wordt het gewoon knallen,” voorspelt de organisator. Op het Color Stage staan acts als TNGHT, Pearson Sound en Jackmaster en het derde podium – King Shiloh Sound System Roots Stage – richt zich vooral dub reggae. “We zijn erg blij met het Groningse Noisia en TNGHT,” vertelt Lammers. “Dat zijn wel publiekstrekkers, net als de Britse Joker en Digital Mystikz.”

Lockdown gaat al even mee. “Sinds 2008 organiseren we feesten, eerst in de Flexbar in Amsterdam, daarna hebben we vooral illegale feesten georganiseerd. Ik krijg wekelijks nog enthousiaste reacties daarop,” vertelt Volcmar Lammers. “Het is inmiddels even stil, omdat ik me met andere dingen heb bezig heb gehouden, maar achter de schermen ging het wel door.”