Dj RipTidE is te druk voor het afronden van eigen album

Nieuwe maandmix nu op de luisterpaal

Jorinda Teeuwen ,

Dj RipTidE is met zoveel verschillende projecten bezig, dat hij amper tijd heeft om zijn eigen album af te maken. RipTidE, de alias van Max Bedeker, is bezig met een album onder de naam HorsePower. Hiervoor werkt hij samen met Tommie Sunshine en Bart B More. Ook stelt RipTidE elke maand voor 3voor12 een maandmix samen met zijn favoriete dansplaten. De mix voor de maand juni staat nu op de Luisterpaal. Zaterdagnacht besteedt Tomas Delsing uitgebreid aandacht aan de mixtape in Dansen met Delsing.

RipTidE komt net uit de studio voor zijn project met Tommie Sunshine en Bart B More. “We hebben net twee weken studiotijd gehad,” vertelt Bedeker. “We hebben nu heel veel demo’s af. Er moet nog veel gebeuren, maar voor het eind van het jaar komt er al wel wat uit, in elk geval een of twee EP’s en een remix.” Later volgt ook het hele album.

Ook solo is RipTidE op dreef, maar op zijn album moet nog even gewacht worden. “Dat album is een beetje een langlopend project geworden,” lacht hij. “Ik dacht vorig jaar dat de plaat bijna af was, maar ik ben toch nog niet helemaal tevreden. Ondertussen heb ik ook nog nieuwe speakers gekocht en toen hoorde ik nog allemaal geluiden die er niet in hoorden en moest ik dus een aantal nummers opnieuw mixen.” Wel komt er binnenkort een nieuwe EP met een videoclip uit.

Elke maand stelt Max speciaal voor 3voor12 een maandmix samen met zijn favoriete dansplaten. “Het schiet heen en weer tussen verschillende stijlen, van disco naar techno en electro,” vertelt hij. “Vaak maken dj’s een dj-mix, waarbij de originele productie niet eens wordt genoemd. Het andere uiterste zijn de charts op internet, waar je de muziek niet direct kunt horen. Ik heb dit samen kunnen voegen tot een tussenvorm. Ik wil juist die producties onder de aandacht brengen.” De muziek in de maandmix zijn de favoriete dansplaten van Bedeker van de afgelopen maand. “Alle songs op de mix van juni zijn heel vet, maar het openingsnummer is wel mijn favoriet,” vertelt de dj. “Jacques Lu Cont heeft een remix gemaakt van Take This Thing Back van John Dahlbäck. Jacques is weer terug van weggeweest en heeft zo’n ontzettend toffe remix gemaakt.” Zaterdagnacht besteedt Tomas Delsing uitgebreid aandacht aan de mixtape in Dansen met Delsing.

RipTidE over elke track van zijn mix:

1. John Dahlback - Take This Thing Back / Jacques Lu Cont Remix
Stuart Price a.k.a. Jacques Lu Cont, Thin White Duke ( o.a. die fantastische remix van Mr Brightside), Paper Faces, Man With Guitar, Les Rythmes Digitales (het album Darkdancer, met daarop monsterhit Jacques Your Body, deed 80s beinvloedde-dance 2 jaar vóór Daft Punk's Discovery), bassist, schrijver en producer van Zoot Woman's eerste 2 albums, producer van oa The Killers - Day & Age, Madonna - Confessions On A Dancefloor & Scissor Sisters - Night Work is weer helemaal terug als DJ, en levert weer goud.
2. Boys Noize - Donnastag
Zijn ode aan Donna Summer, die gratis van Soundcloud te downloaden is. Nu hij klaar is met het produceren van de laatste albums van respectievelijk Spank Rock en Scissor Sisters, komt zijn eigen nieuwe album in oktober uit. In de daarop volgende maanden gaat hij op pad met z'n eerste liveshow. Op 13 november staat hij in Paradiso.
3. Aero Manyelo -Wish I Had A Home
Een van de meest toonaangevende en rare labels van het moment, Sound Pellegrino's nieuwste release. Deze in eigen land wereldberoemde Zuid Afrikaanse DJ krijgt nu eindelijk een groter podium om zijn compleet eigen mix van house, techno en disco onder de aandacht te brengen, en met succes.
4. Azari & III - Into The Night / Prince Language Remix
Ondanks dat het lijkt alsof Lana Del Rey en Azari een wedstrijd doen wie de meeste remixen van hun werk kan laten maken, zitten er natuurlijk altijd wel juweeltjes tussen. Deze van Prince Language bijvoorbeeld, die het origineel omtovert tot een 5-uur 's-ochtends-house-anthem.
5. Crackboy - The Cursed 909 Dub
Na z'n fantastische remixen/edits van o.a. Prince - Back To The Future en Something For Your Mind is Crackboy weer terug met origineel werk. Het is ergens acid, een beetje house en soms wat techno, en dat allemaal heel duister, echt te gek.
6. Yes Wizard! - V09D09
Dit is een van de raarste tracks die ik de laatste tijd heb gehoord. Mensen weten ook niet echt goed hoe ze moeten reageren als ik dit draai, maar dat is wel grappig. Eigenlijk weet ik niets over de artiest, maar dat is misschien maar beter..
7. Rory Phillips - Cosmic Fluff
Deze Londense man staat vooral bekend van de clubavonden Trash en Durrr, die hij samen met Erol Alkan organiseert, maar begint nu als producer ook goed aan de weg te timmeren. Na topremixen voor oa The XX, White Lies, The Gossip & The Units, brengt hij nu vooral origineel werk uit, en wel met het project Mixed Fortunes. Je kunt je hierop abonneren en dan ontvang je 5x per jaar een 12'' met 2 nieuwe tracks, alsmede de tracks als WAV in je inbox. Dit nummer staat op de laatste, en is een 'echte' acidtrack, wat misschien verrassend is aangezien hij vooral bekend staat als (cosmic) disco producer/dj, maar wel echt super goed.
8. The Sneekers - Kryptonite
De volgende release op het label van de heren van Mason, The Sneekers - Kryptonite, is weer te gek. Ik denk echt dat deze Litouwse jongens best groot kunnen gaan worden, tot nu toe hebben ze met elke EP een paar toptracks afgeleverd (Modern Pleasure, Poly Poly, Teddy) en zo te horen zijn ze niet van plan daarmee te stoppen.
9. I:Cube - Transpiration
Ik weet dat hij al best lang bezig is, maar ben nooit echt in I:Cube's oeuvre en geschiedenis gedoken. Nu deze track keer op keer zo goed klinkt en werkt begint het misschien toch tijd te worden om dat te doen..
10. Para One - Sigmund
Passion, het langverwachte tweede album van Para One, komt eindelijk uit op het Franse label Marble, wat hij samen met Surkin en Bobmo runt. Ik kan eerlijk zeggen dat je dit moet horen om te weten hoe het klinkt, uitleggen kan simpelweg niet. Denk aan de weirdheid van een Oizo, maar dan met meer oldschool-invloeden, luisterbaarder maar toch uitdagender, dieper en meer poppy, één sfeer maar toch afwisselend, en dat zegt genoeg. Luister de hele plaat vooral.