Bmkltsch Rcrds host podium op Exit festival Bmkltsch Rcrds host podium op Exit festival

Met 18 man op en neer naar Servië

, Atze de Vrieze

Bmkltsch Rcrds host podium op Exit festival

Met 18 man op en neer naar Servië

Atze de Vrieze ,

Bmkltsch Rcrds host 13 juli een eigen podium op het prestigieuze Exit festival in het Servische Novi Sad. Het Nederlandse label is gevraagd om een hele avond vol te plannen, van 22:00 tot 06:00 uur. “Overdag is het veel te heet en kun je niets doen”, zegt Michiel Thomassen alias Mike Mago, naast dj ook labelmanager van Bmkltsch Rcrds. “We gaan met 18 man naar Servië, daar met 18 man een feest neerzetten en weer terug.”

Het Exit festival is de afgelopen jaren meer en meer aan West-Europa gaan trekken. Het evenement ontstond als een politiek protest in de tijd van de omstreden Servische president Milosevic. Jongeren begonnen een festival dat niet zou stoppen voor de president zou vertrekken. Dat duurde maar liefst 100 dagen. “De organisatie heeft het voortgezet als een jaarlijks terugkerend evenement”, zegt Thomassen. “Je hebt daardoor niet het gevoel dat je zomaar naar een festival gaat. Die lading zit er nog steeds in. We hebben vorig jaar tijdens ADE voor het eerst contact gehad met de organisatie, op Eurosonic nog eens.”

Deze labelavond is geen uitzondering. Thomassen ziet steeds meer vraag ontstaan naar zijn label, dat inmiddels al weer een paar jaar aan de weg timmert. Het idee is om een soort los-vaste stal te creëren van gelijkgestemde producers, die niet per se vast aan het label verbonden hoeven te zijn. “Een aantal producers die bij ons releases heeft, wordt steeds populairder in het buitenland. Bart B More bijvoorbeeld, of TWR72, jongens die een eigen sound brengen waar veel vraag naar is uit heel Europa. We hebben laatst een labelavond gehad in Parijs en een in Berlijn. Twee dagen voor Exit gaan we ook nog met zijn allen naar Boedapest. Er is vanuit heel Europa steeds meer interesse. Amerika is voor ons op dit moment niet zo interessant. Daar werkt vooral electro op dit moment goed, en dat hebben wij juist een beetje achter ons gelaten.”

Exit krijgt een fraaie afvaardiging uit het roster, met naast Boemklatsch, Bart B More en TWR72 ook Pretty Young Trouble, NT89, Baskerville en Riptide. Het laat zien dat Bmkltsch Rcrds inmiddels heel wat breder is dan zijn oorspronkelijke naamgever. Thomassen: “We richten ons nu op een mix van oude house en nieuwe techno. We willen altijd energie creëren op de dansvloer, maar we doen dat met iets minder effectbejag dan vroeger.”

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12