Awakefest12: Het live fotoblog

Regelmatige beeld-updates van het terrein in Spaarnwoude

Foto's Jelmer de Haas, Ingmar Griffioen ,

3voor12 is van 11.00 tot 23.00 uur op Awakenings. Beleef het technofestival in Spaarnwoude mee via dit live fotoblog, dat onze fotografen regelmatig updaten met vers beeld.

Deze jongens komen er speciaal voor uit Italie.

Jeff Rushin was de opener in Area Y.

 Len Faki krijgt de handen op de mainstage alvast aardig in de lucht.

David August maakt alle verwachtingen waar. Met zijn deephouse is hij voor sommigen een welkom rustpunt temidden van het electronisch bombardement. Twintig jaar is hij pas, en nu al kan hij rekenen op een bomvolle tent en een goedkeurend knikje van Laurent Garnier himself. Dan doe je toch echt iets heel erg goed.

Fritz Kalkbrenner legt Sky and Sand op en voelt het veld exploderen. Hij zwaait en iedereen zwaait terug.

Chileense grootmeester Ricardo Villalobos is ongeveer net zo druk met de mensen achter de draaitafels als met die ervoor. Intussen vindt hij ook nog de tijd om solide werk te leveren waar hij duidelijk nog altijd van geniet.

Het domein van de dj, en de stage-manager: geen bier snaaien in de booth op straffe van...

Oosterbuur Gaiser gaat er vol in en ziet zijn publiek elkaar, en hem, op handen (en schouders) dragen.

Wij zijn niet de enigen die deze prachtige, zonovergoten editie vast willen leggen. Alle beschikbare middelen worden ingezet om een beetje van de fijne sfeer weer te geven. Om er later nog eens van te kunnen genieten misschien. Of om mensen die dit jaar achter het net visten en geen kaartje konden krijgen het één en ander alsnog een beetje mee te laten beleven.

Donato Dozzy & Neel zijn geconcentreerd bezig met hun live set in de Starclub.

Berlijns duo Pan-Pot draait intussen op area B, waar Fritz Kalkbrenner eerder al succes oogstte en Joris Voorn later spectaculair af zal sluiten.

Speedy J draait in de tent van area Y voor Chris Liebing, grondlegger van de schranz die in de tent van area Z te horen is. Het gaat dus hard, maar niet zo hard als in de zaagtent. Gezien de goed gevulde tent slaat de techno van deze Rotterdammer zeker aan.

Het regent in Spaarnwoude. Niet iedereen kan daar even goed tegen. Toch blijft het leeuwendeel van de bezoekers optimistisch. Deze man voelt het allebei.

Laurent Garnier laat de tent afbreken tijdens zijn set van drie uur in area A. De sfeer is explosief, overal zijn stralende gezichten. Dit is Awakenings op zijn best.

Intussen zorgt Joris Voorn voor nog wat extra vuurwerk op het halfoverdekte podium van area B. De goede vibes van de bescheiden man slaan over op de mensen om hem heen, zowel achter als voor de draaitafels. Er wordt hard gedanst, maar net zo veel gelachen. Prachtig om te zien.

Carl Cox staat voor het eerst op Awakenings en sluit de mainstage af. Hij zorgt nog even voor wat vuurwerk, zowel letterlijk als muzikaal.

Zo eindigt ook Awakenings 2012. Een beetje regen op het einde mocht de pret niet drukken. Iedereen zal dan ook terugkijken op een mooie, grotendeels zonovergoten editie. Volgend jaar weer!