Opnieuw Best Of van Osdorp Posse, of ze het nou willen of niet

Label Cloud 9 laat stemmers Top 100 album samenstellen

Erik Zwennes ,

Vier jaar na 2 Decennia, de creatieve Best Of van Osdorp Posse komt er opnieuw een verzamelaar van de hiphopveteranen uit Amsterdam West uit, een album met honderd tracks. Een idee van platenmaatschappij Cloud 9 dat alle rechten van de nummers jaren geleden heeft opgekocht. Def P: “Ze hebben het netjes gevraagd, ik vind het prima.”

“Het is een idee van de platenmaatschappij”, zo vertelt Def P in 3voor12radio. “Zij hebben destijds de rechten van de nummers van Djax gekocht (het label waar Osdorp Posse tot 1998 zat, red.) en willen daar logischerwijs wat mee doen. Dit hebben ze eerder met andere bands gedaan.” Gevraagd of de groep de verzamelaar tegen zou kunnen antwoordt Def P: “Ik denk het niet, waarom zou ik ook.”

Vanaf maandag 16 juli kunnen stemmers zelf bepalen welke nummers er op het Top 100 album zullen verschijnen. Fans kunnen hun top 10 doorgeven van alle nummers die de afgelopen 20 jaar zijn uitgekomen. Def P: “Ik hem ‘m vanmiddag ook ingevuld. Ik was wel benieuwd naar de website. Abstract met Tact, De Goeie in 't Vloeien, Zo Simpel en Dood ga je Toch heb ik in ieder geval gekozen. Ik ben benieuwd wat er uit komt. Fans kunnen er wel eens een andere smaak op na houden dan wat je zelf uit zou kiezen.”

Def P waarschuwt alvast dat er geen nieuw materiaal op de verzamelaar terecht zal komen. “Osdorp Posse is niet meer actief en er ligt niets meer op de plank. Er staat geen verrassing op de plaat.” De mc vertelt dat hij druk is met Bl3nder, hij speelt veel met de Beatbusters en is daarna druk als illustrator. “Veel tekenen en schilderen. We maken veel platenhoezen, logo’s en t-shirts en af en toe ook tatoeages.

De Osdorp Posse Top 100 zal op 14 september worden uitgebracht.