NoizBoiz brengt die Georganiseerde Chaos NoizBoiz brengt die Georganiseerde Chaos

“We moesten gewoon een track maken met Lady Bee”

, Erik Zwennes

NoizBoiz brengt die Georganiseerde Chaos

“We moesten gewoon een track maken met Lady Bee”

Erik Zwennes ,

Rotterdammers Mucky Muxx, MC XL en hypeman Don de Baron oftewel NoizBoiz presenteren op 20 januari het debuutalbum Georganiseerde Chaos. Sinds eind 2010 werkten de heren aan het grime en dubstep album en nu is volgens NoizBoiz het moment om het met de wereld te delen. Beluister het album nu alvast op de Luisterpaal.

NoizBoiz begon zonder hypeman en met een andere mc. Toen de uiteindelijke formatie daar was, konden de opnames van het debuutalbum opnieuw beginnen. Voorman XL vertelt dat dit eigenlijk wel goed was. “Ontwikkelingen in muziek gaan snel. Wij waren al bezig met dit geluid toen de term dubstep nog niet bekend was. Langzaam werk je dan toe naar je eigen geluid. Met de tape Zware Bassen, Zware Beats wilden we Nederland kennis laten maken met het geluid. Nu voelt het als een juist moment om een album te releasen.” De plaat, die vanaf nu ook op de Luisterpaal staat, wordt uitgebracht door het label Subway Music. Een label voor veelal instrumentale elektronische muziek waar eerder al Akkachar, Mucky Muxx solo en Scuba op verschenen.

Dat eigen NoizBoiz-geluid vind XL moeilijk te omschrijven. Er zitten invloeden in uit hiphop, garage, drum ’n bass en Jamaican dancehall. Toch herkent XL een Mucky productie gelijk. “Het heeft iets eigens, met een bijzondere structuur en typische geluiden. Ik ben inmiddels zo gewend aan schrijven op zijn beats, maar soms zeg ik het ook als ik een productie niet voel. Wij kennen elkaar al jaren, al vóór de muziek.” Als onderdeel van Nebulon, een movement van gelijkgestemden met onder meer Zwart Licht en Skinto, heeft NoizBoiz toegang tot sterke gast-mc’s. Voor XL maakt het niets uit dat zijn muzikale vrienden uit Amsterdam komen. “Nederland is klein. Wij zitten vaak daar en zij vaak bij ons. Toch geloof ik niet dat het toeval is dat onze muziek uit Rotterdam komt. Vraag me niet wat dat is, maar de Rotterdamse vibe vind je zeker terug op Georganiseerde Chaos.”

Naast de genoemde bijdragen staan er op de plaat tracks met Ataru, Rosco x Gelogeerde Aap en een nummer met Lady Bee die vooral bekend is als MC in andere dancegenres en begon in de 2step en garage-hoek. XL: “Don is zwaar fan en hij vond dat we een track moesten maken met haar. Ze was gelijk enthousiast. We hebben opgehoekt en ik denk echt dat het een hard nummer is geworden.” Maar vraag XL niet naar zijn favoriete tracks. “Het zijn mijn kindjes. Ik het juist het gevoel dat het een mooi geheel is geworden. Er zijn dagen dat ik meer in een bepaalde nummer zit, maar een echte favoriet? Nee man.”

Op 20 janauri presenteert NoizBoiz het album ook gelijk live. Cultuurpodium Perron in Rotterdam is de plek waar veel gastartiesten als Zwart Licht, Skinto en Boef en de Gelogeerde Aap langs zullen komen. “Live is erg belangrijk voor ons. Dit is muziek die het goed doet in een zaal of club. Ik ben tevreden als ik zie dat het publiek voldaan is. Dat kan betekenen dat ze aandachtig hebben geluisterd of juist helemaal los zijn gegaan. Ik sta net zo lief voor een klein publiek te spelen. Het is belangrijk dat je mensen voor je wint, volgens mij zijn we daar inmiddels heel goed in.” Het album verschijnt digitaal en fysiek. Ook maakt label Subway als limited edition een usb-release. XL belooft tevens nog genoeg nieuwe video’s van Georganiseerde Chaos.

advertentie
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12