Ogri Ai a.k.a. Het Boze Oog Ogri Ai a.k.a. Het Boze Oog

"We zullen eens laten hoe we dat in Amersfoort doen!"

, Pepijn van Gils

Ogri Ai a.k.a. Het Boze Oog

"We zullen eens laten hoe we dat in Amersfoort doen!"

Pepijn van Gils ,

De rapper Ogri Ai is al acht jaar bezig als mc, maar dook afgelopen zomer op in de Hollandse Nieuwe compilatie van juni. In december 2011 ging hij er tijdens de finales van de Grote Prijs van Nederland vandoor met de publieksprijs. Vanaf vandaag staat zijn nieuwste EP Damien op de luisterpaal, die vanaf vandaag ook gratis te downloaden is op zijn eigen website.

Ogri Ai

De mc gaat al jaren door het leven onder de naam Ogri Ai. "Het komt uit het Surinaams en betekent letterlijk 'het boze oog'. Het is ook een veel voorkomend sieraad dat binnen de Surinaamse cultuur gedragen wordt en beschermt tegen negatieve emoties van andere mensen, bijvoorbeeld afgunst. Het is mijn bijnaam, die ik vroeger op straat heb gekregen, omdat ik altijd zo boos keek."

Ogri Ai is geen groentje in de hiphop scene. "Ik ben al acht jaar bezig als mc en heb al heel veel losse tracks en singles uitgebracht in de loop der jaren. Maar sinds begin 2011 ben ik echt serieus begonnen met het produceren van een een eerste echte EP en een volledig album."

Jaystar

Het waren de beats van zijn producer die hem wakker schudde. "Begin vorig jaar hoorde ik de beats van Jaystar en dat raakte me meteen. Zo werken we nog steeds. Ik luister naar zijn nieuwe tracks in de studio, dan begin ik een beetje mee te neuriën hoe ik er overheen wil rappen. Op een gegeven moment kom ik in een flow en komen de woorden bij de track."

Meedoen aan de Grote Prijs was een zinvolle zet in zijn carriere als mc. "Alles kwam meteen in een stroomversnelling. Het heeft ons enorm geholpen met het opdoen van ervaring. Ik heb er een onwijze boost van gekregen en het heeft ons optreden verder geholpen. Voor de uitreiking was ik heel gespannen. Toen ik op het podium stond en hoorde dat ik de publieksprijs had gewonnen, besefte ik nauwelijks wat er gebeurde. Ik had later die avond nog een tweede optreden in Amersfoort, daar begon het besef langzaam in te dalen."

Het plan voor 2012

Deze EP is een eerste kennismaking voor het grote publiek. "Via deze release kunnen mensen mij eerst leren kennen begin dit jaar. Als dat gelukt is willen we meteen doorpakken. We gaan vervolgens nog een paar single's uitbrengen, waar videoclips bij komen. We zijn het nu echt professioneel aan het aanpakken met een vaste manager, producer en backin' mc. De planning voor 2012 ligt klaar, zo ook het album dat we na de zomer uit willen brengen. We zullen eens laten zien hoe we dat in Amersfoort doen!"

De EP Damien staat de hele week nog op de luisterpaal en is vanaf vandaag te downloaden op zijn eigen website.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12