ESNS12: Opzwepende tropical bass bangers van Fellow ESNS12: Opzwepende tropical bass bangers van Fellow

Arubaanse producer pakt ook voor halfvolle kelder vernuftig uit

, Ingmar Griffioen

ESNS12: Opzwepende tropical bass bangers van Fellow

Arubaanse producer pakt ook voor halfvolle kelder vernuftig uit

Ingmar Griffioen ,

Als het applaus na weer een tropical bass banger wegsterft en Fellow wat in het Nederlands wil zeggen, klinkt uit de zaal al snel "Speuluh!". Dat zal hem op Aruba niet vaak zijn gebeurd, maar hij reageert sportief: "Ah, dat klinkt goed" en gooit vanaf de laptop de volgende track erin.

CONCERT
Fellow, Noorderslag, Kelder, 14 januari 2012

MUZIEK
Tropical bass, zeg maar Caribische dance met ritmes en samples van Latijns Amerikaanse stijlen als reggaeton. De Arubaanse producer Michael Lampe (aka Fellow) vestigde zich een jaar geleden in Nederland om hier zijn muzikale loopbaan te ontplooien. Hij kwam niet met lege handen. Hij werkte al veel met producer Jillionaire (uit Trinidad en Tobago), die getekend is door Mad Decent, het label van de beroemde dj/producer Diplo. Fellow is ook een zeer gewild remixer.

PLUS
Dichter bij de Zuid-Amerikaanse discotheek-beleving, de hitsige, uitgelaten atmosfeer in de volgepakte zweterige nachtclubs van Buenos Aires, is uw verslaggever sinds de onfortuinlijke terugkeer niet meer geweest. Zware bassen en ratelende ritmes met een duidelijke tropische signatuur, maar Arubaan Fellow gooit er net zo makkelijk oldschool hiphop samples in. Daarbij kiest hij zelden voor de gemakzuchtige optie, halverwege gooit hij pas de eerste vocal ragga sample erin. De meeste tracks zitten vernuftiger in elkaar en de set is heel goed opgebouwd. Optreden met gastenmuzikanten deed Lampe al vaker, en vanavond heeft hij twee tropische trommelaars meegenomen, die de muziek gaandeweg opstuwen richting techno met een alsmaar opzwepender meppende Antilliaanse drumband.

MIN
In het eerste deel van de set vraag je je nog af wat ze behalve het visuele aspect toevoegen, maar de drummers moesten blijkbaar even opwarmen. Net als Fellow, die wat roestig (of is het behoedzaam?) opstart.

CONCLUSIE
Echt vollopen voor de Arubaanse producer doet de Kelder niet. Niet zijn schuld, maar het maakt wel duidelijk dat Lampe nog een hoop te winnen heeft in zijn nieuwe thuisland. Omdat de laatste helft van de set van 'Original Fellow' pas geniaal én opzwepend in elkaar zit, kunnen we er niet meer van maken dan een verdienstelijke:

CIJFER
8-

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12