ESNS12: Light Light onwennig maar interessant ESNS12: Light Light onwennig maar interessant

Reincarnatie van zZz en Saelors

, Atze de Vrieze

ESNS12: Light Light onwennig maar interessant

Reincarnatie van zZz en Saelors

Atze de Vrieze ,

De Amsterdamse groep Light Light speelt vanavond zijn zesde optreden ooit. Dat de band toch al op Noorderslag staat, heeft alles te maken met de samenstelling. Daan en Bjorn van zZz voegden zich samen met de zangeres en gitarist van de minder bekende band Saelors.

CONCERT
Light Light, Noorderslag, Kelder, 14 januari 2012

MUZIEK
Daan Schinkel heeft zijn orgels uit zZz gewoon meegenomen, plus nog wat keyboards. Bjorn Ottenheim zit achter zijn vertrouwende drumstel. En er is nog een element uit de sound of zZz: space, jargon voor duimendikke galm over alles. Toch klinkt Light Light behoorlijk anders dan dat duo, veel minder basaal, minder dwingend, meer mooi dan vuig. 

PLUS
Een zangeres met dreampopcoupe met een lang wit gewaad, dat ziet er alvast goed uit. Looks waren bij zZz ook nooit een probleem, en ook in deze band klopt het plaatje precies. Dat lukt met het bandgeluid nog niet helemaal, maar het idee - een kruising tussen dreampop en spacerock - is interessant. Het is alleen nog wat onwennig.

MIN
Die onwennigheid gaat jammer genoeg nog wel wat verder dan het niet moeiteloos samenvloeien van de elementen tot een geheel. De zang klinkt nog dun, het songmateriaal is zo op het eerste gehoor van behoorlijk niveau, maar nog niet uitzonderlijk. Met afsluiter Airplane (?) lijkt de band een poging te doen tot een toegankelijker radioliedje (het kan ook Airplay heten), maar na een pakkend begin vloeien de krachten wat weg. Daarnaast wordt dit optreden geplaagd door geluidsproblemen, die de band ook nadrukkelijk naar het publiek communiceert. "We hebben nu eenmaal veel sporen, het is lastig om die mooi bij elkaar te brengen."

CONCLUSIE
Dat is een kwestie van ervaring. Zes optredens zijn inderdaad nog wat te vroeg om Light Light echt op waarde te kunnen schatten. De puzzelstukjes zijn er, maar ze vallen nog absoluut niet op hun plek. Toch zou dit de komende tijd best eens uit kunnen groeien tot een van de meest spannende bands van Nederland.

CIJFER
6,5

advertentie
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12