12van2012 Bart Constant, Zanillya en Palmbomen 12van2012 Bart Constant, Zanillya en Palmbomen

Roosmarijn sprak donderdag 5 januari in de uitzending met Bart Constant, Zanillya en Palmbomen

, Pepijn van Gils

12van2012 Bart Constant, Zanillya en Palmbomen

Roosmarijn sprak donderdag 5 januari in de uitzending met Bart Constant, Zanillya en Palmbomen

Pepijn van Gils ,

Nieuw dit jaar bij 3voor12 zijn de 12van2012. Twaalf artiesten die behoren tot de belofte van 2012. Van deze twaalf artiesten mag je komend jaar een hoop verwachten wat betreft releases, het live circuit en het bepalen van het geluid van 2012. Wij volgen de genomineerden dit jaar met belangstelling en bellen deze week eerst eens een rondje in de uitzending van 3voor12radio. 3voor12dj Roosmarijn Reijmer sprak gisteren met: Bart Constant, Zanillya en Palmbomen.

Luister alle drie de interviews die Roosmarijn gisteren deed in de uitzending hieronder terug door op de + knop te drukken en toe te voegen aan jouw Luisterpaal. Ook het speciale Luisterpaalalbum van de 12van2012 is hieronder toegevoegd.

Bart Constant

In het voorjaar 2011 liet Bart Constant, voorheen About, voor het eerst van zich horen met de single Do Better. De in Berlijn woonachtige artiest gaat daar overigens door het leven als Rutger Hoedemaekers. Op 13 januari komt zijn langverwachte debuutalbum uit. De dag erna staat hij met kakelverse band voor het eerst op het podium in de Oosterpoort in Groningen tijdens het Noorderslag festival.

"Het is vooral spannend om met de nieuwe band volgende week op het podium te staan. Het zijn muzikanten die ik zelf ook nog niet zo lang ken. Het is daarom spannender dan de release van mijn nieuwe album."

Beluister het hele interview met Bart Constant over zijn releasefeest, Noorderslag en de nieuwe band terug, door het bovenstaand audiofragment toe te voegen aan je playlist.

Zanillya

Als dochter van een Arubaanse vader en een half Macedonische-, half Turkse moeder groeide Zanillya Farrell op in Lelystad en Almere, maar verhuisde rond haar vijftiende naar Amsterdam. Muziek werd haar met de paplepel ingegoten. Onlangs verscheen zij in de hiphop-docu Queens Of Hiphop (deel 1 en deel 2), die via 101Barz te zien was. De eerste EP Kortsluiting ligt nu twee weken in de winkel, waarvan de nieuwe single L.O.V.E. feat. Sanguita Akkrum is. Begin december won ze de Grote Prijs van Nederland 2011.

 "Ik zit nog steeds op een roze wolk, na het winnen van de Grote Prijs. Na een verdrietig begin door het overlijden van mijn vader dit jaar, zijn er eigenlijk alleen maar mooie dingen gebeurd."

Beluister het hele interview met Zanillya terug, door het bovenstaand audiofragment toe te voegen aan je playlist.

Palmbomen

Waar stond hij afgelopen jaar eigenlijk niet? Pitch, Valtifest, Lowlands en ADE, ook als Hollandse Nieuwe en in de 3VOOR12 Draait kwam hij steeds terug in 2011. Kai Hugo, die op het podium staat onder de naam Palmbomen, biedt met zijn tropische mix van digitale en analoge apparatuur een vernieuwend alternatief voor het alledaagse. Ondanks zijn jagende vocals en hypnothiserende synths blijft zijn werk aanstekelijk poppy. Na het debuut dat uitkwam bij NON Records en een prachtige serie live-optredens in 2011, ligt de wereld aan zijn voeten komend jaar. Reden genoeg om hem in de gaten te houden in 2012.

"Een van de tofste dingen die ik afgelopen jaar heb gedaan, was de toer door Amerika in maart. Negentig procent van die optredens was vet en we hebben er hele vreemde plekken gezien. Ook onze eigen labelavond op ADE was te gek. Er waren alleen maar fans en iedereen zong mee. Dat had ik nog nooit meegemaakt."

Beluister het hele interview met Kai Hugo terug, door het bovenstaand audiofragment toe te voegen aan je playlist.

advertentie
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12