Nieuw op 3voor12radio: Dio, Lola Kite en Azealia Banks

Django Django met Default single van de week

Menno Visser ,

Drie nieuwe tracks deze week op 3voor12radio: de langverwachte single 212 van Azealia Banks en twee nieuwe Nederlandse singles van indieband Lola Kite en de terugkeer van rapper Dio. Het lenteliedje Default van het Britse Django Django is de nieuwe Single van de Week.

De nieuwe 3voor12 single van de week:

Django Django - Default (Warner)
Django? Eh..de beroemde jazzgitarist Django Reinhardt, bedoel je? Nee, daar heeft dit hippe experimentele popbandje wonend in Londen niets mee te doen. Meer Beck of Betaband, surfgitaren in de sampler en een fris nieuw geluid. De heren kwamen elkaar tegen op de universiteit van Edinburgh en de jubelrecensies voor hun ongetitelde debuut stormen reeds voruit. Ook te bewonderen in april op het Rotterdamse festival Motel Mozaique.

Verder nieuw op de 3voor12 playlist:

Azealia Banks - 212 (Universal)
Het is toch bellen met 112 en niet 212? Een van de meest gedraaide gratis downloads van de afgelopen maanden komt nu binnenkort officieel uit. De twintigjarige New Yorkse rapt als een machinegeweer. Op haar tiende stond ze al in musicals en in de herfst werd ze uitgeroepen tot coolste persoon op deze aarde door he Britse blad NME. Deze zomer komt haar debuutalbum Broke With Expensive Taste.

Lola Kite - Energy Is Our Closest Friend (Excelsior/V2)
Met zo'n titel hoop je op een reclamespotje bij een energieleverancier... De Amsterdamse indieband komt begin maart met haar tweede album I Start to Believe You en dit is daarvan de eerste single. Je kan Lola Kite nog kennen van  Everything's Better, dat een jaar geleden vaak te horen was op 3FM.

Dio - Dansen In Jou (TopNotch/Universal)
De Nederlandse rapper met het hoogste rock'n roll promillage voegt nu de daad bij het woord. Na een uitstapje met indieband The Madd op Baby lijkt het of hij nu samenwerrkt met bluesrockers The Black Keys. Een verfrissende nieuwe stap voor de man uit de Tijdmachine van 2009. Op zijn tweede album Benjamin's Braaf Festival in april kiest Diorno Braaf (zoals hij in het echt heet) voor het bandjesgevoel.

Ook nog op de 3voor12 playlist:

Avant La Lettre - Magic (Rough Trade, 4e week)
Michael Kiwanuka - Home Again (Universal, 4e week)
School Is Cool - New Kids In Town (PIAS, 4e week)
Case Mayfield - The Title (PIAS, 3e week)
Dry The River - The Chambers & The Valves (Sony, 2e week)
Bombay Show Pig - Sancho Panza (Kytopia, 2e week)
Of Monsters And Men - Little Talks (Universal, 2e week)

3VOOR12 Album van de Week

Cloud Nothings - Attack On Memory (PIAS)

3voor12radio is elke maandag tot en met donderdag tussen 10 en 01 uur op 3fm met Roosmarijn Reijmer.