Ziggi Recado terug met nieuwe EP’s

“Na de split met Rock ‘N Vibes moest ik alles zelf doen”

Erik Zwennes ,

In de zomer van vorig jaar ging reggaezanger Ziggi Recado weg bij zijn label Rock ‘N Vibes. Een verschil in de toekomstvisie zorgde er voor dat hij ineens op eigen benen stond. Uit het zicht van velen is hij een van de meest spelende Nederlanders in het buitenland. Alleen al de afgelopen weekenden speelde hij op Corsica, in Slovenië, Spanje, Duitsland, en Frankrijk. Deze weken speelt hij nog in Spanje, Duitsland, Denemarken en in Nederland. Vandaag presenteert hij zijn nieuwe EP Liberation exclusief op de 3voor12 Luisterpaal.

“Ik heb inmiddels weer een aardig team om me heen gebouwd. Het zijn allemaal nog vriendendiensten en bekenden, maar het is mooi om te zien hoeveel liefde ik krijg,” zegt Ziggi. Voor zijn nieuwe EP vroeg hij kennissen om producties. Hij werd verrast door de massale interesse en inzendingen. “De beste Europese reggae producers hebben geproduceerd voor Liberation. Alleen de track Lurking is van mijn hand.”

Ziggi zegt inmiddels vrede te hebben met de beperkte media-aandacht in Nederland. “In het begin zoek je naar commercieel succes en erkenning, dan is het jammer dat je in eigen land maar weinig aandacht krijgt. Maar ik heb hier veel fans en krijg enorm veel liefde en steun. Ik krijg hier losse boekingen, maar een echte tour zit er helaas niet in. Ik hoop deze zomer een aantal festivals te kunnen doen. Het is toch mooi om in eigen land te spelen.”

De EP zou eigenlijk al eind vorig jaar verschijnen. Ziggi wijt de vertraging volledig aan zichzelf. “Je staat ineens zonder label en komt er achter hoeveel er bij komt kijken. Maar ik ben blij met de tracks. Het gaat weer terug naar de roots van mijn muziek. De track Lurking is mijn favoriet. Niet omdat ik die zelf heb geproduceerd, maar omdat hij muzikaal het dichtst bij me staat. Bij dat rootsy, langzame voel ik me gewoon heel goed. De mastering was in handen van Killing Skills. Echte hiphopjongens, maar ik ben zo blij met het resultaat. Het is een heel warme plaat geworden.”

Liberation is exclusief bij optredens fysiek verkrijgbaar. Tegelijkertijd heeft Ziggi al meer plannen liggen. “2012 wordt een EP jaar. Ik ga aan de slag met een grote Britse producer uit Brixton. Hij zal die EP ook uitbrengen. Daarna ga ik werken met de Nederlander Dredda, ook voor een EP. Daarna ga ik pas weer denken aan een full length album en een label. Het contact met VP Records is er nog, dus ik zal zeker bij ze aankloppen.”