Extra lange special docuserie 'My Son The DJ' met Joost van Bellen Extra lange special docuserie 'My Son The DJ' met Joost van Bellen

“25 jaar geleden had ik me doodgeschaamd”

, Sjoerd Huismans

Extra lange special docuserie 'My Son The DJ' met Joost van Bellen

“25 jaar geleden had ik me doodgeschaamd”

Sjoerd Huismans ,

Roosmarijn belde vanavond in 3voor12Radio met DJ Joost van Bellen. Samen met zijn ouders schittert Van Bellen in een extralange special van documentairereeks My Son The DJ. Daarnaast is Van Bellen bezig met een boek, en presenteert hij Rauw in Tivoli.

My Son The DJ is een serie korte documentaires in opdracht van Jägermeister, over bekende DJ’s en hun relatie tot hun ouders. “Toen ik in verwachting was, kocht ik een lp met het vijfde vioolconcert van Beethoven”, vertelt de moeder van Joost van Bellen, in de extra lange special over haar zoon. “Ik hoorde op de radio dat het kind dat in de baarmoeder kan horen. Ik dacht: als ik nou maar heel vaak die lp opzet, dan wordt mijn kind vast violist.” Maar het mocht niet zo zijn. Van Bellen staat tegenwoordig bekend als een van de meest invloedrijke DJ’s van Nederland en pionier van de housemuziek.

Tegen Roosmarijn vertelt Joost vanavond dat hij zich 25 jaar geleden had “doodgeschaamd” voor de documentaire. “Dan bemoeien je ouders je nog met alles wat je doet, we hadden geen goede band. Tegenwoordig zijn we weer dichter naar elkaar gegroeid.” De documentaire bevat veel rustieke beelden van de Dordogne, waar vader en moeder Van Bellen wonen. Joost: “Echt doooodsaai daar.”

De documentaire werpt ook een blik op hoe Joost van Bellen een carrière als DJ ingerold is. “Ik ben meer een psychedelische garagepunk DJ dan een dance DJ”, zegt Joost in de documentaire. “Zo ben ik er ooit mee begonnen”, verklaart hij tegen Roosmarijn. “Ik draaide van de pot gerukte herrie in kraakpanden.”
 
Daarnaast is Van Bellen bezig met een boek. “Het wordt absoluut geen autobiografie!”, zegt hij daarover. “Het speelt zich af in het heden, absoluut niet in het verleden. Blijkbaar kan ik schrijven: ik had een manuscript en een agent heeft me aangenomen. Maandag vlieg ik naar Ibiza om me een maand lang op te sluiten. Lekker graven in mezelf.” Het wordt sowieso een druk jaar voor de DJ. Zo draait hij in de VS met Justice en Junkie XL. Maar eerst presenteert hij aanstaande zaterdag in Tivoli weer Rauw, met onder andere de Britse danceact Riton.  
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12