Nieuw op 3voor12 Radio: Jacco Gardner, Ben Pearce en Daily Bread

Jacco Gardner met Clear The Air Single van de Week

Menno Visser ,

Het is een beetje een rare radioweek voor 3voor12 Radio, die midden in de week begint vanwege Top Serious Request en Nieuwjaarsdag. Presentator is Sander Hoogendoorn, omdat Roosmarijn Reijmer van een welverdiende vakantie geniet. Toch is er wel een nieuwe playlist met Jacco Gardner als Single van de Week en nieuwe nummers van Daily Bread en Ben Pearce.

De nieuwe 3voor12 Single van de Week:

Jacco Gardner - Clear The Air (Excelsior)
Buitenlandse smaakmakers als Pitchfork, NME en The Guardian kennen hem al, deze twintiger uit Hoorn. Hij speelde eerder al in Lola Kite, maar dit is helemaal zijn ding: baroque pop. Aan de ene kant fijn psychedelisch en aan de andere kant ook erg van nu. Gardner staat natuurlijk op Noorderslag en is een van de meest veelelovende acts van 2013. Begin februari komt zijn debuutalbum Cabinet Of Curiosities uit en dit is daarvan de eerste officiele single.

Nieuw deze week op de 3voor12 Radio playlist:

Ben Pearce - What I Might Do (NEWS)
Ben Pearce is een druk baasje. Naast dj-en in Manchester heeft hij nu zijn eigen label Purp & Soul. Zoals de naam van het label al doet vermoeden is deze single een soulvolle bedoeling met een spannend housesausje.

Daily Bread - The Conflict (Excelsior)
Een van de beste Nederlandse livebands op dit moment is het Friese Daily Bread. Met hun electropop hopen ze nu podia te scoren in het buitenland met hun optredens op Eurosonic op Noorderslag. The Conflict is na Loverst en The River alweer de derde single van hun tweede album Iterum.

Verder nog op de 3voor12 Radio playlist:

Allah - Las - Tell Me (V2, 6e week)
Foals - Inhaler (Warner, 5e week)
Biffy Clyro - Black Chandelier (Warner, 4e week)
Oddisee - Paralyzed (Mello Music, 4e week)
Gnucci - Goodah (Sony, 4e week)
Qeaux Qeaux Joans - Bird In A Cage (PIAS, 3e week)
Traumahelikopter - Kids (Excelsior, 3e week)
Villagers - Nothing Arrived (V2, 2e week)

Geen Album van de Week