Hollandse Nieuwe 36 maand lang op de Luisterpaal Hollandse Nieuwe 36 maand lang op de Luisterpaal

De hele feestmaand lang 23 fonkelende ballen in de kerstboom

, Tekst en samenstelling: Ingmar Griffioen

Hollandse Nieuwe 36 maand lang op de Luisterpaal

De hele feestmaand lang 23 fonkelende ballen in de kerstboom

Tekst en samenstelling: Ingmar Griffioen ,

Natuurlijk deelt 3voor12 ook uit op 5 december: op pakjesmiddag zet je muziekvriend de jongste Hollandse Nieuwe sampler online met liefst 23 verrassende kadootjes, waarmee je de pakjesavond wel door moet komen. Aangezien de hulppieten wegbezuinigd zijn, zouden we het waarderen als je de sampler als strooigoed over het web verspreidt. We zijn er namelijk van overtuigd dat alle tracks dat verdienen! 3voor12 Radio is ook in de feeststemming, dus belt Roosmarijn vanavond over de Hollandse Nieuwe sampler!

Verder zijn zoals je gewend bent de beste demo’s, EP- of albumtracks verzameld op deze Hollandse Nieuwe. Ditmaal een sampler - het zal het seizoen zijn - met een groot aandeel voor singer-songwriter en folk en minder hiphop en dance. Hoewel steeds meer acts ontdekken hoe elektronica hun sound kan verrijken. Neem bijvoorbeeld opener Most Unpleasant Men, een van de best bewaarde Utrechtse geheimen presenteert 17 januari de tweede plaat in Tivoli Spiegelbar. Ook het Rotterdams-Haagse Alexander McKenzie geeft diepgang aan fraaie donkermelancholische pop met soundscapes en elektronica. Net als de vorige sampler (Ronnie Flex, Villeneuf en Einsteinbarbie) presenteren we een van de grote Grote Prijs van NL-kanshebbers: Rogier Pelgrim uit Ede kan deze zaterdagmiddag (8-12) in Paradiso zomaar eens de bokaal voor singer-songwriters meenemen.

Er zijn ook singer-songwriters die (bijna) klassiek opereren, zoals de Groningse Robin IJzerman, de Utrechtse Sofie Le Titre (die op haar debuutalbum ook een Deadmau5-cover stopte) en vooral de Russisch-Nederlandse Jyoti Verhoeff. Natuurlijk hebben we ook gitaren: het Maastrichtse Drag The Racer componeerde het bijzonder opwindende Go Go, het Groningse Frogstorm spacerockt erop los, The City Hollers hebben de vroege Black Keys in gedachten (pres. 14-12 in Winston, A'dam) en Duskhead is voortgekomen uit de Bredase stonerband Tank 86. Brückenbauer vertegenwoordigt powerpop, de Rotterdamse D-Luzion mocht niet voor niets showcasen op Buma Rotterdam Beats, zoals neo-soul / nu-jazz duo Full Crate & Mar niet zomaar op het 3voor12 Noorderslag podium staat. Meer elektronica vind je o.a. van Dion Cassisus (release op MWM) en Tinlicker, het techno/progressive project van Micha van Black Sun Empire.

Links naar meer info over alle acts vind je hieronder. Hollandse Nieuwe 36 staat nu een maand lang op de Luisterpaal.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12