Genomineerden Pop Media Prijs 2012 bekend

Tjerk Lammers, Saul van Stapele en Peter Bruyn genomineerd

Judith Laanen ,

Tjerk Lammers, Saul van Stapele en Peter Bruyn zijn genomineerd voor de Pop Media Prijs 2012. De winnaar wordt op de laatste dag van het Eurosonic Noorderslag showcasefestival in Groningen bekend gemaakt, op zaterdag 12 januari. Aan de prijs zit een geldbedrag van 2500 euro verbonden.

De genomineerden voor de Pop Media Prijs 2012 zijn:

Tjerk Lammers (Revolver’s Lust for life / Iron Man Tony Iommi, uitgeverij Simon & Schuster / Dijkdoorbraak, uitgeverij AMBO)

Saul van Stapele (Witte Panters, uitgeverij Lebowski / NRC Handelsblad / nrc.next)

Peter Bruyn (Revolver’s Lust for Life / HDC Dagbladen / Haarlems Dagblad / Het Parool / Gonzo (circus) / FRNKFRT)

De winnaar wordt op de afsluitende dag van Euronsonic Noorderslag, zaterdag 12 januari, bekend gemaakt in De Oosterpoort te Groningen. Deze jury bestaat dit jaar uit Tom ter Bogt (voorzitter), Wijnand Honig, Bert van der Kamp, Charlie Dée en Hanna Vink (namens DWDD recordings, die de prijs vorig jaar won). Aan de prijs zit een geldbedrag van 2500 euro verbonden.

Eerdere winnaars waren onder andere: Eric Corton, Anton Corbijn, Hester Carvalho, David Kleijwegt, Leon Verdonschot, Leo Blokhuis, Jan van der Plas en Sander Donkers.

De Pop Media Prijs is oorspronkelijk een initiatief van Muziek Centrum Nederland. Nu Muziek Centrum Nederland gaat verdwijnen heeft Hogeschool Inholland de sponsoring overgenomen, zij reikt de prijs uit in samenwerking met Eurosonic Noorderslag.

De Pop Media Prijs heeft als doel de stimulering van de Nederlandse popjournalistiek in de breedste zin van het woord. De prijs wordt uitgereikt voor het gehele oeuvre van een popjournalist waarbij vooral wordt gekeken naar bijzondere prestaties in het afgelopen jaar. Kandidaten zijn individuen, of in een enkel geval initiatieven en/of projecten, vanuit alle geledingen van de media: pers, boeken, radio, tv, online media, documentaires, film, fotografie, etcetera. Hierbij gaat het in alle gevallen om publicaties met het onderwerp popmuziek.