De tien beste fragmenten van 3voor12 Radio

O.a. de Fresku-imitator, valsspelerij bij de 'deelt uit' en Go Back To The Zoo wint kaarten voor eigen show

Judith Laanen ,

3voor12 Radio heeft een heel goed jaar gehad. En wat voor een radiojaar! Niet alleen introduceerde Roosmarijn Reijmer de wobwobwoensdag, ook bracht ze luisteraars een uur lang in trance met een magisch optreden van InnerAct dat Canto Ostinato speelde. Maar dat was natuurlijk nog niet alles. Ook in alle reguliere 'deelt uit' en 'was erbij' fragmenten zit goud. 3voor12 grasduinde door de archieven en stelde de top tien beste fragmenten uit 3voor12 Radio voor je samen.

1. Fresku deelt uit

Prijsvragen en co-hosts: dat kan gewoon niet goed gaan. Uit de goedheid van zijn hart besluit Fresku dat de twee kandidaten de prijs op wel heel gemakkelijke wijze winnen, maar dat gaat zomaar niet. Dat vraagt natuurlijk om een herkansing. En met Fresku aan het roer blijft het natuurlijk lachen, gieren, brullen.

2. De Fresku-imitator

Roosmarijn waagt gewoon nog een dappere poging om met Fresku erbij kaarten weg te geven voor Into The Great Wide Open dit jaar, maar deelnemer Maurice maakt van de opgave wel een heel mooi feest door Fresku na te doen. Luister mee naar deze cursus lachen voor gevorderden.

3. Dave von Raven draait vinyl

Ook co-host van Roosmarijn dit jaar: niemand minder dan Dave von Raven van The Kik. Voor zijn avondje heerlijk studiovertier had hij speciaal zijn sixties platencollectie meegezeuld naar de 3FM-studio om eens ouderwets gezellige beat muziek te draaien.

4. Cas Hieltjes laat eigen band kaartjes winnen

Als je Cas Hieltjes, zanger van Go Back To The Zoo, in de studio uitnodigt krijg je gegarandeerd rare radio. Bij het terug bellen van een prijswinnaar wordt Roosmarijn in de maling genomen en wint Cas' eigen band kaartjes voor hun, jawel, eigen show.

5. Vrachtwagenchauffeur stuurt sms'je vanuit de toekomst

Deze vrachtwagenchauffeur presteert het niet alleen om een sms'je vanuit de toekomst te sturen, maar ook om op z'n Kabouter Wesleys met Roosmarijn te praten. Wat volgt is een bizar gesprek over de toekomst en hoe je toch in vredesnaam The xx spelt. Ondertussen probeert hij kaartjes voor Kraantje Pappie te winnen.

6. De Irritante Geluiden Top 5

In de categorie radiogekkigheid: in de aanloop naar de uitreiking van de AVRO Radioring 2012 half november, ontspon zich een fikse fittie tussen Roosmarijn en Michiel Veenstra, die net voor haar in de studio zit. Het begon met Michiel, wiens studio ineens niet meer uit kon, en die de complete start van Roosmarijn's avond verziekte. Roosmarijn en Tomas kwamen terug met de 'irritante geluiden top 5'. Bekijk hier ook de andere filmpjes van de fittie, met o.a. een wel heel raar ANWB-bericht, de Smurfenshow, de kippenpayback, de ultieme chaos van een fanfareorkest en een drumband die de rust verstoort.

7. Movember in 3voor12 Radio

De voorlaatste maand van de maand staat ook in Nederland sinds een aantal jaar in het teken van de strijd tegen prostaatkanker. Daarvoor laat menig man gesponsord en wel een snor staan. Zo ook Tomas 'Dansen met' Delsing. Voor deze speciale Movember-uitzending haalde 3voor12 Radio wat mannen met snorren en de Rotterdamse barbieren van Schorem Barbieren (ook met snorren) naar de studio. Aan Roosmarijn de eer om Tomas' snor er weer af te scheren.

8. Roosmarijn op bezoek bij de Texaanse Death Metal Pizza

Je kunt het zo gek niet bedenken of die Amerikanen hebben het. Zo ook een death metal pizza place. Ja echt. Dit jaar toog 3voor12, en dus ook 3voor12 Radio, naar  showcasefestival South By Southwest in Austin, Texas. En dus moest Roosmarijn op audiëntie bij Hoeks' Death Metal Pizza. Daar krijg je je pizza geserveerd met wat snoeiharde death metal. Een bijzonder succesvol concept, volgens de eigenaar.

9. Happy Ending in één keer raak

Het komt niet vaak voor dat de Happy Ending in één keer geraden wordt, maar beveiliger Alwin is het dit jaar toch zeker een keer gelukt.

10. Roosmarijn maakt luisteraars blij

Chris Martin verraste het Malieveld donderdag 6 september met een cover van Harrie Jekkers' klassieker Oh Oh Den Haag. Terwijl 3voor12-luisteraar John nietsvermoedend even de kamer uitliep, miste hij de lofzang, maar dankzij vriendin Joyce die Roosmarijn belde kon hij het toch nog even terug horen.