Thus:Owls releast album op Kytopia Records

Eerste buitenlandse release op Utrechts label

Jorinda Teeuwen ,

Kytopia Records gaat het nieuwe album van Thus:Owls uitbrengen in België, Nederland en Luxemburg. De Zweeds/Canadese band is de eerste buitenlandse act waar het label van Colin Benders (Kyteman) mee werkt. “We hebben wel meer buitenlandse acts op het oog,” laat Gijs Kerbosch, mede-oprichter van Kytopia Records, doorschemeren.

Het album is niet opgenomen in de studio van Kytopia aan de Zeedijk in Utrecht. “Het album was al af toen wij het hoorden,” legt Gijs Kerbosch uit. “Colin kende gitarist Simon Angell al. Hij is ook gitarist in de band van Patrick Watson, waar Colin ook een keer mee heeft gespeeld. Ik kwam Simon twee jaar geleden op Oerol tegen, waar we met een aantal muzikanten gingen jammen.” Thus:Owls bestaat uit vijf bandleden, waaronder Simon’s vrouw Erika Angell.

Het album Harbours komt in januari 2013 in de Benelux uit. “Er is een klik tussen de band en Colin en mij. Naast dat we de muziek tof vinden, is dat heel erg belangrijk." In januari zal Thus:Owls gaan touren door Nederland en daarna in de rest van Europa. De eerste single is White Nights. Thus:Owls heeft de primeur om als eerste buitenlandse bands te tekenen bij Kytopia Records, maar volgens Kerbosch zal het niet de laatste zijn. “Ik mag er natuurlijk nog niet zoveel over zeggen, maar er zijn heel veel interessante acts waar we mee in gesprek zijn.”

Thus:Owls - White Night from Avalanche Productions on Vimeo.