10 Tips voor Paaspop 2012 10 Tips voor Paaspop 2012

3voor12 vist de krenten uit de pap voor komend weekend in Schijndel

, Sjoerd Huismans

10 Tips voor Paaspop 2012

3voor12 vist de krenten uit de pap voor komend weekend in Schijndel

Sjoerd Huismans ,

Welke acts moet je gaan zien op Paaspop 2012? Op het Schijndelse festival spelen zowel alternatieve acts als de mainstream-van-de-mainstream. 3voor12 zocht de krenten in de pap die nog niet door het grote publiek erkend worden, en selecteerde tien zeer verschillende acts waarmee je een topweekend gaat beleven.

Automatic Sam
Bluesy hardrock uit de Shaking Godspeed hoek. Het Nijmeegse viertal bracht zijn debuutalbum Texino uit op Suburban Records en komt binnenkort met een live-album van het optreden op het Gelderse popweekend Gesel XL. Check hier de officiële clip van single Keep On Shaking voor een idee van de vuigheid die je kunt verwachten.

Best Of Youtube
De programmeurs van Paaspop hebben een uur lang Youtube klassiekers achter elkaar gezet. Talenten zijn volgens de programmeurs tegenwoordig vooral te spotten op internet, vandaar dat ze daar veel tijd doorbrengen om the next big thing te scouten. Voorlopig moeten we het echter doen met deze compilatie, volgens de website een “epische samenzang van Zanger Rinus, De Stoopjes en Ed & Anita!” The best of Youtube, the worst of Youtube, het is eigenlijk om het even.

Blaudzun
Deze singer/songwriter kreeg brede bekendheid door zijn cover van Tears for Fears klassieker Shout bij de DWDD recordings. Niet lang daarna bracht hij zijn inmiddels derde album Heavy Flowers uit. Blaudzun perfectioneert op deze plaat zijn zwierige combinatie van folk en art-rock. Ook live zeer meeslepend, kijk hieronder bijvoorbeeld het concert dat 3voor12 opnam in Paard van Troje.

Jungle By Night
Een swingende mix van afrobeat, funk, dub en rock van acht piepjonge gasten uit Amsterdam, die al in het voorprogramma stonden van The Roots en Major Hawthorne. Zonder album op zak speelde de band al op Lowlands, North Sea Jazz, Pitch en Into The Great Wide Open. Nu komt er wel een plaat aan: 18 april verschijnt debuutalbum Hidden. Feestje!

Mr Polska
Het gaat hard met onze knuffelpool Mr. Polska. Eerder was single Vinger op de Klitter al een hit, meer recent was Waardevolle Gezelligheid Album van de Week bij 3voor12. De Pool toonde zich van zijn geëngageerde kant met het zijn meldpuntwaardevollegezelligheid.nl, een reactie op het meldpunt van Geert Wilders’ meldpunt voor overlastgevende Oost-Europeanen. Misschien vindt Polska zich wel omringd door een miljoen vrienden op Paaspop; het festival bevindt zich in het centrum van het Brabantse aspergegebied.

Pulled Apart By Horses
Intense mathpunkband uit Leeds.
Pulled Apart By Horses begon in 2007, en bracht in 2010 een gelijknamige lp uit. De band toerde vervolgend met Muse en Biffy Clyro. Het tweede album Tough Love verscheen afgelopen januari. Een veel beter album, vindt Pulled Apart By Horses zelf uiteraard: “We made our debut ourselves and it wasn't ambitious. This feels more like our first proper album”, zei bassist Rob Lee tegen NME. Verwacht schreeuwzang, ingewikkelde riffs en onverwachte wendingen. Check hier lead single V.E.N.O.M:

Rats On Rafts
De Rotterdamse indierockers brachten afgelopen september de goed ontvangen debuutplaat The Moon Is Big uit. Rats On Rafts maakt een mix van dansbare, springerige post-punk en new wave die doet denken aan bands uit No Future tijdperk eind jaren ‘70/ begin jaren ’80. Denk aan het vroege werk van The Cure, Minny Pops (waarmee het viertal toerde door Groot-Britannie) of The Fall. Rats On Rafts is de inmiddels wat geluwde hype absoluut waardig, gaat dat zien!

The Devil’s Blood
Occulte metalband uit Brabant die eerder een ritueel opvoert dan een optreden geeft. De retro heavy metal van het gezelschap is met veel satanistische symboliek doorspeend, gedrenkt in varkensbloed staan ze op het podium. Speelt veel op grote Duitse metalfestivals als Wacken, maar in Nederland treedt The Devil’s Blood weinig meer op. Check ze dus op Paaspop. Als voorproefje hier alvast de clip van The Thousandfold Epicentre van het gelijknamige meest recente album van de Brabanders.

Trolley Snatcha
Dubstep van de harde, lompe categorie, afkomstig van de Engelse dj Zack Kemp. Denk aan Gomes of Chase & Status als vergelijkingsmateriaal, of eigenlijk meer nog hard rockende dj's als Skrillex en Flux Pavilion. Zijn trage, diepe beats staan garant voor een moshende menigte. Bevat genoeg breaks om het ook muzikaal interessant te houden. Ga hier alvast los op de track The Future. De als beste reactie aangemerkte opmerking onder het youtube filmpje is veelzeggend: “When my mom walked in I changed it to porn so she wouldn’t know what I was doing.”

Vanderbuyst
Vorig jaar nog opener, nu afsluiter op hetzelfde podium. Het in 2008 gevormde power trio Vanderbuyst gaan er ongetwijfeld een spetterende old-school hardrock show van maken. De band van Nederlandse bodem bracht het gelijknamige debuutalbum uit in 2010, in 2011 volgde In Dutch. De band en neemt je met eindeloze shred solo’s linea recta mee terug naar de jaren ’70 en ‘80, toen bands als Thin Lizzy en Van Halen domineerden.

advertentie
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12