Chagall tekent bij EMI en werkt aan debuutalbum Chagall tekent bij EMI en werkt aan debuutalbum

Amsterdamse zangeres brengt ten minste één album uit bij platengigant

, Sjoerd Huismans

Chagall tekent bij EMI en werkt aan debuutalbum

Amsterdamse zangeres brengt ten minste één album uit bij platengigant

Sjoerd Huismans ,

De Amsterdamse zangeres Chagall heeft een platencontract getekend bij EMI Music. Chagall maakte eerder de single Breathe met Bronstibock, en een zelfgetitelde EP waarmee ze opviel door de mix van pop met (post)dubstep. De deal met EMI houdt in dat de zangeres een album op het label uitgeeft, waarvoor ze nu muziek aan het schrijven is. Chagall reageert verheugd op de deal: “Volgens mij is het een fijne club, het voelt helemaal niet aan als een mega-bedrijf.”

De 23 jaar oude singer/songwriter stond al langer in de belangstelling van platenmaatschappijen. “Sinds het uitkomen van de EP waren er al wel partijen geïnteresseerd. Maar op het showcase-festival Noorderslag ben ik opgepikt door EMI. Het is het ultieme Noorderslag-verhaal: toen ik na mijn optreden daar het podium af stapte, werd ik opgevangen door mensen van het bedrijf. Ze waren heel enthousiast.”

De deal met EMI houdt in dat de zangeres in ieder geval één album uitbrengt op het label. Momenteel is ze bezig met het schrijven van de muziek hiervoor. “Ook al vóór de deal hoor, ik ben altijd wel een beetje aan het schrijven.” Ze is er nog niet uit met welke producers ze deze keer gaat werken. “Dat is nog allemaal niet bepaald. Ik ben de laatste tijd vaak in Engeland, waar ik veel inspirerende mensen heb ontmoet met wie ik graag zou samenwerken.”

Qua genre blijft Chagall in hetzelfde hoekje zitten: popliedjes op een dubstep beat, denk bijvoorbeeld aan James Blake of Jamie Woon. “Ik noem het zelf liever post-dubstep”, zegt de zangeres. “Dubstep is daar in Engeland wel een beetje over. Wat ik maak is ook zeker niet die knal-dubstep die nu ook in is.” Verder kan Chagall nog niet veel loslaten over het nieuwe album: “Ik ben me momenteel aan het concentreren op de songs. Die schrijf ik gewoon achter de piano, heel cliché.” Ook deze keer wordt het uiteindelijk allemaal elektronische muziek, zegt de Amsterdamse. “Ik maak meestal zelf een beginnetje met de productie, maar verder laat ik het over aan iemand die er verstand van heeft.”

Op haar single Breathe werkte de zangeres met de producers Bronstibock, die inmiddels hun eigen album Saddersap uitgebracht hebben waarop ook een samenwerking met Chagall staat. Maar nu gaan de producers en de zangeres elk hun weegs, aldus Chagall. “We gaan wel wat live-optredens samen doen. Zo zijn we samen bevestigd voor Solar. We hebben daarnaast een aantal tracks gemaakt, maar die laten we voorlopig even liggen.” Er staat nog geen nieuwe samenwerking met Bronstibock gepland. “Al zou het zomaar kunnen dat ze een track op het nieuwe album produceren”, zegt Chagall.

De zangeres krijgt in het schrijfproces “veel steun” van EMI: “Daar krijg ik veel zelfvertrouwen van. Ik heb helemaal niet het gevoel dat het een mega-bedrijf is; het is gewoon een fijne club mensen.”

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12