#Song12: De keuze van Giel Beelen

"Laat ik beginnen met een stukje zelfbevlekking van de bovenste plank: Triggerfinger"

Ingmar Griffioen ,

In het kader van Song van het Jaar vraagt Roosmarijn aan bekende Nederlandse artiesten en anderen uit de muziekwereld om hun top 5 bekend te maken. Deze kunnen zij kiezen uit de Song van het Jaar shortlist van 2012. Vanavond koos 3FM dj Giel Beelen onder andere voor de in zijn studio ontstane, sensationele cover van Lykke Li door Triggerfinger en voor Ben Howard: "Dit nummer heeft echt het hele jaar geduurd, het had een enorme aanloop. Op Lowlands kwam het moment dat iedereen Keep Your Head Up kende, het is gewoon een soort anthem geworden."

5. Triggerfinger - I Follow Rivers (Lykke Li)
"Laat ik beginnen met een stukje zelfbevlekking van de bovenste plank. Hier heeft het plaatsgevonden; Triggerfinger deed de single All This Dancin' Around en daarna een cover uit de Mega Top 50. Ik heb niet vaak dat ik naar de speelplaats toe loop om tegen de band te zeggen dat het fantastisch was... Een half jaar later kreeg ik gelijk, want toen stond de plaat overal, niet alleen in Nederland, op nummer 1."

4. Kraantje Pappie - Waar Is Kraan?
"Een gast die het goed voor elkaar heeft. Ik ben best fan van Noisa, die de beats maken, die vonden in Groningen een sympathieke gast die snel kan rappen. Die combinatie tussen hele nieuwe, futuristische, dansbare beats en de soms ordinaire, maar ook maatschappijkritische, snelle en duidelijke teksten van Kraantje Pappie... Ja vind ik top."

3. Blaudzun - Elephants
"Johannes, waarbij ik het in eerste instantie niet wist... het is mij allemaal een beetje te vaag en arty-farty. Maar zoals dat met goede muziek is heeft het wat luisterbeurten nodig." Volgens Giel heeft hij Blaudzun veel gehoord bij 3voor12 Radio en is daarna vooral live het kwartje helemaal gevallen. "Ik mocht een avond organiseren met hem en een orkest en dan zou ik eigenlijk Flame In My Head moeten nomineren..."

2. Douwe Bob - Multicolored Angel
Giel is trots op zijn dit jaar gestarte tv-programma dat volgens hem veel mooie tracks op. "Maar er was maar echt de Beste singersongwriter van Nederland en dat was Douwe Bob. De track die hij gemaakt heeft met de waanzinnige band van Tim Knol.. ja dat is echt een prachtig nummer."

1. Ben Howard - Keep Your Head Up
"De song van het jaar is een nummer die echt het hele jaar gespeeld heeft, het had een hele lange aanloop. En wat een sympathieke dude is die Ben Howard! Ik zag hem op Pinkpop, op Lowlands en hij wist niet wat hij meemaakte - dat was het moment dat iedereen Keep Your Head Up kende. Je wordt er vrolijk van en het is gewoon een soort anthem geworden."