Politici speechen op Lowlands

3voor12 zendt Politiek Circus live uit op Politiek24

Judith Laanen ,

Op twaalf september mogen we naar de stembus en hoe beter de kiezers alvast te tackelen dan op Lowlands? Niemand minder dan Diederik Samsom (PvdA), Alexander Pechtold (D66), Jolande Sap (GroenLinks), Halbe Zijlstra (VVD), Sharon Gesthuizen (SP) en Mona Keijzer (CDA) komen speechen tijdens het programmaonderdeel 'LLowgenda, Politiek Circus'. 3voor12 zendt de speeches live uit op Politiek24 zodat je niets hoeft te missen.

De politici hebben de vrijheid gekregen om hun eigen speech te schrijven vanuit hun persoonlijke motivatie en idealen. Zij gaan niet in discussie met elkaar maar juist met het publiek, dat ook vragen mag stellen. Als je zelf nog wat op de Llowgenda wil zetten, dan kan dat dus. De onderwerpen waarover de leiders gaan speechen zijn nog niet bekend. Ongetwijfeld zullen thema’s als Europa, de economie, bezuinigingen en cultuur de Lowlanders om de oren vliegen.

Extra opmerkelijk is de komst van demissionair staatssecretaris van cultuur Halbe Zijlstra (VVD), die in januari nog bijkans verbannen werd door Lowlandsdirecteur Eric van Eerdenburg. Die zei toen dat Zijlstra er niet in zou komen vanwege de geplande bezuinigingen op cultuur, waarmee Van Eerdenburg het niet eens was. Zijlstra's woordvoerder zei in een reactie tegenover 3voor12 dat zijn komst niet als grap bedoeld is, maar dat ze wel begrijpt dat het zo opgevat kan worden. Zijlstra was zelf niet beschikbaar voor commentaar.

3voor12 zendt Politiek Circus live uit
Via Twitter worden van tevoren vragen verzameld, dus wil je alvast weten of alle politici ook daadwerkelijk door de toegangspoortjes van Lowlands komen, stuur dan een tweet met de hashtag #LLowgenda. De meest gestelde vragen komen tijdens het LLowgenda-onderdeel aan bod. Voor de thuisblijvers zendt 3voor12 het Politiek Circus live uit vanaf het kanaal Politiek24.

Politiek Circus zondagochtend in India-tent
De lijsttrekkers en kandidaat-Kamerleden beklimmen op zondagochtend vanaf 11.00 tot 13.00 in de India-tent het podium. Elke politicus mag een speech geven waarin ze de toekomst van Nederland en het oplossen van de problemen waar we voor staan gaan bespreken. Een uitgelezen kans voor de policiti om de kiezers te ontmoeten, al zullen die kiezers misschien wel wat vroeger dan normaal hun bed uit moeten.

Zaterdag ook alternatief politiek programma
Maar de politieke pret stopt daar niet. Op zaterdag 18 augustus wordt tijdens het LLowgenda programma op het Lima-podium met andere sprekers vooruitgeblikt op de komst van de politici. Onder andere columnist Johannes Visser, kunstenaar Johan Fretz, televisiemaker Maxim Hartman, politieke pionier Sywert van Lienden (LsvB) en Europarlementariër Marietje Schaake zijn van de partij. En last but not least zal demissionair minister Jan Kees de Jager (CDA) van Financiën vragen van Lowlanders beantwoorden.

Llowgenda, Politiek Circus vindt plaats op zondag 19 augustus van 11.00 - 13.00 uur in India (live te zien op Politiek24). Vooruitblik met verschillende sprekers op zaterdag 18 augustus in Lima van 11.30 - 12.30 uur.