Het Lowlandsgevoel van… Triggerfinger: “Ik kan zelf nauwelijks bands zien”

Drummer Mario Goossens vindt Lowlands magisch

Jorinda Teeuwen ,

Triggerfinger is geen nieuwkomer voor Lowlands. Dit is de derde keer dat de Belgische band op het festival in Biddinghuizen speelt. De eerste keer nog als invaller, de tweede keer speelden ze de Alpha plat. Dit jaar heeft Triggerfinger extra bekendheid gekregen door hun Lykke Li-cover I Follow Rivers en staat de rockband opnieuw in de Alpha tent. “We gaan een hele goede rock ’n rollshow geven,” voorspelt drummer Mario Goossens.

De hoeveelste Lowlands is dit voor je?
Dit wordt de derde keer op Lowlands. Ik ben er nog nooit als bezoeker geweest. In hetzelfde weekend is vaak ook Pukkelpop. Dat is letterlijk bij mijn ouders in de tuin. Maar ik hoor van iedereen dat het een tof festival is en dat heb ik zelf ook gemerkt toen ik er speelde. De eerste keer vielen we in voor een band die was weggevallen. We stonden in de kleinste tent en we waren op het laatste nippertje geboekt. Voor ons speelde Holy Fuck, die echt een hele goede show gaf. Wij dachten: ‘hoe moeten we hier overheen?’ Tegen alle verwachtingen in gaven we een heel toffe show.

De tweede keer stonden we in de Alphatent. Voor wij begonnen was er al een bepaalde sfeer. Het stond stampvol en het publiek ging van het begin tot het eind helemaal uit z’n dak. Dat was voor ons ook het startschot, dat we merkten dat we bekender gingen worden in Nederland.

Wat was je mooiste Lowlands-moment?
We hebben op Lowlands ook een akoestische sessie gedaan. Volgens mij was dat bij Eric Corton. Dat gaf echt een magisch gevoel. We hadden net een vette show gegeven en dan sta je ineens heel intiem met een klein publiek. Sowieso is Lowlands heel magisch.

Wat was je meest vervelende Lowlands-moment?
Dat moet nog komen denk ik. Vorig jaar was ik wel op Pukkelpop, toen door het weer daar van alles instortte. Ik heb daar eigenlijk weinig van gemerkt. Ik ben gaan schuilen in de VIP-ruimte en het voelde van daaruit niet zo erg. Pas later kwam iemand naar binnen en vertelde dat er verschillende doden waren gevallen. ’s Avonds werd het hele festival zelfs gecancelled en toen werd voor mij pas duidelijk hoe ernstig het was.

Lowlands is je visitekaartje voor een groot publiek, ga je iets speciaals doen?
We gaan een hele goede rock ’n rollshow geven. Als je wilt weten wat we gaan doen, moet je maar komen kijken. Ik kijk er heel erg naar uit. Lowlands hoort toch bij de grote vier festivals van de Benelux. Ik ga niet zeggen dat we de show van 2010 gaan overtreffen, want dan gebeurt het natuurlijk niet. Dan zijn de verwachtingen te hoog.

Ben je bang dat door I Follow Rivers mensen een verkeerd beeld hebben gekregen van Triggerfinger?
Ik denk dat het wel mee valt. In Nederland hebben we altijd al wel een redelijk groot publiek gehad. We hebben drie keer de Melkweg achter elkaar uitverkocht. Zij weten sowieso dat ze een stevige show kunnen verwachten. Op festivals als Lowlands kennen mensen ons ook eerder en veel mensen checken een band toch via internet, voordat ze naar de show komen.

Welke band wil je niet missen?
Voor en na het spelen hebben we veel promodingen, zoals interviews. We kunnen zelf dus nauwelijks tijd om bands te zien. Ook zijn we alleen zaterdag op het festival, omdat we verder helemaal vol zitten. Vrijdag spelen we op een festival in Zwitserland, zaterdag op Lowlands en twee dagen later vertrekken we naar LA. Het is een hectische periode. Ik zou The Black Keys wel willen zien, maar ik weet niet of zij die dag spelen. (Helaas, The Black Keys speelt op vrijdag.)

Naast wie zou je in je tent wel wakker willen worden?
Uhm.. Naast u.

Gelukkig blijft hij geen nachtje.