Het Lowlands gevoel van… Posij: “Door slechte drugs lagen mensen in folie gewikkeld in greppels"

Hollandse Nieuwe van de Maand draait vrijdag om 23.15 in India

Jorinda Teeuwen ,

Hij is net uitgeroepen tot Hollandse Nieuwe van de Maand augustus. Posij is een talent en dat heeft ook Lowlands door. Dit jaar debuteert hij op het festival in Biddinghuizen. “Ik moet nog een beetje aan het idee wennen,” vertelt Frank Post. De dj draait vrijdag in de India tent.

De hoeveelste Lowlands is dit voor je?
Mijn eerste Lowlands was in 2006, daarna heb ik geen editie meer overgeslagen. Het is naast de muziek gewoon heel erg leuk. Dit is de eerste keer dat ik als artiest ga, dat vind ik wel een beetje spannend, hoor.

Wat was je mooiste Lowlands moment?
Elk jaar is het ontzettend leuk. Het eerste jaar dat ik ging traden Muse en Arctic Monkeys op. Dat was ontzettend gaaf. Het was de eerste keer dat ik naar zo’n groot concert ging, vandaar dat het waarschijnlijk zoveel indruk maakte. Later waren ook The Hives en Deadmau5 nog hoogtepunten.

Wat was je meest vervelende Lowlands moment?
Ik heb eigenlijk geen vervelende momenten meegemaakt. Ik weet nog wel dat er een jaar veel slechte drugs werd verkocht. Er lagen toen mensen in greppels, gewikkeld in folie. Dat was niet tof, maar ik had er zelf niet mee te maken gelukkig.

Lowlands is je visitekaartje voor een groot publiek, ga je iets speciaals doen?
Ik moet nog aan het idee wennen dat het echt een optreden is en dat ik niet alleen dj ben. Ik ga sowieso zoveel mogelijk eigen liedjes draaien. En een paar nieuwe tracks. Maar niet alleen dubstep, hoor. Ook house en drum ’n bass bijvoorbeeld.

Welke band wil je niet missen?
Ik heb veel zin in The Black Keys, The XX, Knife Party en The Whitest Boy Alive. Dat zijn allemaal bands waar ik zelf naar luister en daarom wil ik ze ook graag live zien.

Met wie zou je wel wakker willen worden in je tent?
Ik ben er zelf drie dagen en slaap ook gewoon in een tentje. Ik zou wel wakker willen worden met Skrillex en Knife Party. Ik ken ze niet, maar we kunnen in elk geval een goed gesprek voeren over muziek.