Lowlands 2012: Hot Chip tovert Bravo om in dansvloer

Indietronica met gekke bliepjes

Judith Laanen ,

De Londenaren van Hot Chip maken er vanavond een dansfähige avond van in de Bravo. Niemand drijft stomend de tent uit, maar de voeten gaan flink van de vloer. Dankzij de extra licht- en rookeffecten waan je je in een hippe club.

CONCERT:
Hot Chip, Lowlands Bravo, vrijdag 17 augustus 2012

MUZIEK:
Electro met bliepjes voor echte hipsters, oftewel indietronica. Dit zestal uit Londen maakt sinds 2000 synthpop en bracht hun eerste album uit in 2004, Coming On Strong. Je kent ze misschien wel van die boybandclip 'I Feel Better' waar een alien de band doodlasert en weer reïncarneert. Begin juni dit jaar kwam het vijfde album In Our Heads uit.

PLUS:
Alle hipsters verzamelen! De Bravo staat stampvol en er wordt gedanst alsof het 1999 is, ook al is het pas half acht. Deze band danst even goed weg in de vroege avond als midden in de nacht. In sommige nummers klinken geluidjes van oude computerspelletjes, dat is sowieso gaaf. De combinatie van zoetgevooisde zang en dromerige pop levert een prettige dansbare set op die niet verveelt. Ook de toetsenist haalt het uiterste uit zijn beweging vandaag: hij ziet eruit alsof hij telkens van een loopband afstapt. Gelukkig is het niet alleen maar heldere zang en moeilijke bliepjes. Ook de hardere nummers worden gewaardeerd en houden de vaart in de show. Over de lichtshow kunnen we kort zijn: die is tof. De rookmachines maken overuren, waardoor het optreden een spacend tintje krijgt. Absolute klapper vandaag is dat nummer van die boybandvideoclip: 'I Feel Better'. Het enthousiasme van het publiek is tot ver buiten de tent te horen. O, ja, en er is een bos takken gesignaleerd. Dit optreden was volgens tenminste één bezoeker dus licht Keeswaardig.

MIN:
Weinig. Hot Chip levert een solide set af waar de voeten tot actie gedwongen worden. Als we dan toch een minpuntje moeten noemen is het misschien het feit dat de nummers wat op elkaar lijken, maar dat merk je na een half uur dansen toch niet meer. De stem van zanger Alexis Taylor feedback krijgt tijdens eerste single van hun laatste album, Flutes. Het is een technische detail op een anderzijds uitstekende set.

CONCLUSIE:
De Bravo staat tot buiten de tent vol, dus een maatje groter zoals de Grolsch had Hot Chip ook misschien niet misstaan. Dat de discovibe het ook prima doet aan het begin van de avond bewijst Hot Chip zeker.

CIJFER:
7,5