ITGWO12: Alle opnames zijn nu te bekijken

Een overzicht van alle opgenomen concerten en sessies

Redactie 3voor12 ,

3voor12 was afgelopen weekend op Into The Great Wide Open. Niet alleen om van het mooie weer te genieten, maar ook om veel beeldmateriaal te verzamelen. Op de meest bijzondere locaties die het eiland rijk is speelden artiesten een akoestische set onder een klein gezelschap. Bijna alle opnames staan nu online. We wachten nog op toestemming van Gregory Porter, Of Monsters and Men en Howlin' Rain.

Via de rechterbanners kun je doorklikken naar het het speciale ITGWO-nieuwsdossier, of naar het overzicht van alle opgenomen optredens.

De sessie van Alt-J is momenteel een van de best bekeken opnamen en verspreidt zich als een lopend vuurtje over alle social mediakanalen. Ook het optreden op het hoofdpodium is terug te zien.

Franz Ferdinand
heeft zich populair gemaakt op ITGWO. Niet alleen speelde frontman Alex Kapranos een nummertje mee met Rafts On Rafts, ook speelde de band exclusief drie nieuwe nummers op het hoofdpodium.

James Vincent McMorrow is een groot liefhebber van ITGWO. Zijn optreden op het hoofdpodium was de laatste van zijn tour voordat hij zich terugtrekt in de studio om zijn nieuwe plaat op te nemen.

Django Django heeft een aantal instant-hits in de zak, zoals het nummer Default. Vooral aan het einde van hun optreden op het hoofdpodium worden deze frisse nummers uit de kast getrokken.

De jonge Jake Bugg deed iedereen versteld staan met zijn gerijpte folkstem. Ook gaf hij in de duinen een imponerende sessie voor een handjevol mensen.

Dio kreeg het voor elkaar om iedereen in het publiek van rechts naar links te laten springen. Zie hem hier het nummer Baby spelen op het hoofdpodium.

Na de serene set in de tuin van het Armhuis speelde het damestrio The Staves een sessie naast de Kerklocatie.

De verkiezingsuitslag is inmiddels bekend, maar Spinvis wist het al van tevoren: "we gaan er allemaal aan en dat is heel goed nieuws". Ook goed nieuws is dat zijn optreden op het hoofdpodium hier terug te vinden is. Ook deed hij mee aan een sessie.

Waar The Deep Dark Woods eerst nog een krachtige set neer wisten te zetten op het Naar Buiten-podium, trokken ze hun intiemere nummers uit de kast voor een exclusieve sessie.

Anne Soldaat heeft net zijn tweede album onder eigen naam uit en gaf met zijn band een soepel doch strak optreden op het Sportveld. Daarnaast nam hij met toetsenist Duif nog een speciale sessie op in de vuurtoren van Oost-Vlieland.

Janne Schra, de ex-frontvrouw van Room Eleven werd op een gegeven moment tijdens haar optreden op het podium vergezeld door de Canadese songwriter Ben Caplan.

Fresku stopte tussen de vele uitbundige momenten in zijn show om een liedje te brengen voor zijn jarige dochtertje.

Muppetstuff ft. Rico & Typhoon. Hoe dat klinkt? Folkhop? Zigeunerrap? Bekijk hun sessie en oordeel zelf.

Will and the People speelde op het hoofdpodium en nam ook nog de tijd om een sessie te verzorgen 'in the morning sun'.

Case Mayfield speelde zijn nieuwe album '10' integraal op de Vuurboetsduin. Toen met band, maar voor de sessie begeleidde hij zichzelf met akoestische gitaar.

Veel gras werd er niet gemaaid door Grasscut. Wel speelden zij een exclusieve 3voor12sessie.

Voor alle mensen die Daughter graag wilden zien, maar wegens drukte niet meer werden toegelaten op de Vuurboetsduin is als troost een sessie terug te vinden.

De meest humoristische sessie op ITGWO komt van Reggie Watts. Achter deze bos haar gaat een hoop talent schuil, dat zich uit in grappige beatbox- en loopsessies.

Benjamin Francis Leftwich speelde onlangs nog bij ons in de studio, maar ook op ITGWO deed hij graag mee aan een 3voor12sessie.

Into The Great Wide Open vond plaats op 7, 8 en 9 september op het waddeneiland Vlieland.