Janne Schra en Tim Knol's provisorische clipopnamen

Doe mij allemaal maar na!

Tekst Wilbert Elting, Foto's Joey Feikens ,

Het idee om een clip op te nemen was spontaan bij Janne Schra opgekomen toen ze zaterdagochtend bij de yoga stond. Die middag riep ze tijdens haar optreden iedereen op om te komen figureren. Op zondag was het zover.

Rondom Janne Schra verzamelt zich zondagmiddag op het strand bij de Bolder een klein groepje mensen. Ze zijn gekomen om mee te doen in de clip voor het nummer 'Light up'. Schra legt uit wat de bedoeling is: ,,Ik was gister bij de yogales en ik hoorde er niks van. Toen heb ik de lerares maar een beetje nagedaan. Zo wil ik de clip ook maken. Als ik een dans doe en iedereen doet me na dan wordt het vast iets moois."

Al dat moois moet Tim Knol vastleggen. Het is de eerste clip die hij schiet en hij heeft niet zijn beste camera bij zich. Toch heeft hij vertrouwen in een goede afloop. ,,We zien wel wat het wordt. Het komt vast wel goed", zegt hij.

De hele opname is zo geïmproviseerd dat werkelijk alles houtje-touwtje moet. Schra bedenkt ter plekke het dansje dat de hele groep gaat doen en de muziek komt uit een iPhone. Een muzikale toeschouwer wordt geronseld om het ritme te klappen zodat iedereen mee kan dansen.

Het eindresultaat lijkt nog het meeste op een mislukte dansscène uit een Bollywood-film. Schra wordt omringd door enigszins synchroon dansende mensen en rent uiteindelijk in zee.  Drie takes later staat het erop. Ze is tevreden over het eindresultaat. Over twee weken moet het op Youtube staan.