ITGWO12: Franz Ferdinand's Alex Kapranos speelt met Rats On Rafts ITGWO12: Franz Ferdinand's Alex Kapranos speelt met Rats On Rafts

Rotterdamse band maakt twee keer indruk

, Atze de Vrieze

ITGWO12: Franz Ferdinand's Alex Kapranos speelt met Rats On Rafts

Rotterdamse band maakt twee keer indruk

Atze de Vrieze ,

Franz Ferdinand-zanger Alex Kapranos heeft een nummer meegespeeld met Rats On Rafts. De Rotterdamse band speelde een klein extra optreden, en tijdens het lange slotnummer Jazz sloot de Schot zich aan. Franz Ferdinand is later vandaag de headliner op het hoofdpodium van Into The Great Wide Open.

Het zat er al in. Gisteravond stond Alex Kapranos tijdens het hele optreden van Rats On Rafts op de eerste rij. Klaar om een stap naar voren te doen, zo leek het. Hij had de band eerder dit jaar op Primavera al zien spelen en twitterde er enthousiast over. Het gebeurde niet, maar de heren vertrokken wel gebroederlijk met een pint richting het strand. Daar moet het plan ontstaan zijn: morgen doen we iets kleins op de platte kar, het kleinste podium van het festival. De organisatie moest er een extra watertaxi voor laten aanrukken, omdat The Rats eigenlijk al naar huis zouden, maar dat moest dan maar even.

Rats On Rafts maakte gisteren al veel indruk met hun reguliere set. De kille wave wordt gebracht met een grote rock 'n roll uitstraling, zoals we die in Nederland niet zo vaak meer zien. Ook vandaag is Rats On Rafts de band met de meest rood doorlopen ogen van allemaal. Frontman David Fagan excuseert zich aan degene op wiens tent hij in slaap viel en aan fietser die hij omver liep. Het ging niet ten koste van de kwaliteit. In de miniset speelde Rats On Rafts onder andere eigen nummer God Is Dead, de lange jam in Kiem-cover Moneyman en tot slot dus Jazz. De bijdrage van Kapranos op gitaar mocht overigens gerust symbolisch genoemd worden. Om het nummer tot hoogtepunt van de set te laten uitgroeien was hij eigenlijk niet nodig. Het zijn die lange nummers waarin Rats On Rafts zich keer op keer bewijst als een van de meest opwindende live bands van Nederland.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12