#CB12: Raspy Stone jamt er lekker op los... #CB12: Raspy Stone jamt er lekker op los...

… maar waar zijn de liedjes?

, Sjoerd Huismans

#CB12: Raspy Stone jamt er lekker op los...

… maar waar zijn de liedjes?

Sjoerd Huismans ,

De Haags-Londense band Raspy Stone mag op de eerste dag van de Haagse editie van Crossing Border het Paradise podium in de Koninklijke Schouwburg openen. De eerste biertjes gaan er zeker in bij de strak gespeelde, met jazzy improvisaties overladen nummers, maar Raspy Stone zal eerst een stuk meer sterke songs moeten schrijven voordat ze een plek op een festival als dit kunnen waarmaken.

Concert
Raspy Stone, Crossing Border Den Haag, Koninklijke Schouwburg, vrijdag 16 november 2012

Muziek
Nederlands-Engelse band die indie-folk maakt met akoestische gitaar en man/vrouw zangharmonieen maar ook elektrische gitaar, synths en trompet. De band is pas sinds 2011 bezig en mag dit jaar, met niet meer dan een demo op zak, spelen op festivals als Walk the Line en Crossing Border.

Plus
Dat is een hele eer, vindt de band zelf ook. Het enthousiasme van met name de zanger/gitarist Tom Besuyen is aanstekelijk. Technisch is het gebodene uitstekend in orde: Raspy Stone laat zijn nummers stuk voor stuk ontaarden in jazzy improvisaties, met sporadische uitstapjes naar funk en r&b. De trompettist, die vanavond pas voor het eerst meedoet, mag blijven. Zijn spel tilt de jams naar een hoger plan. De single Laugh In Your Face, waar toevallig dezelfde dag de video van verscheen, is een heel aardig, dromerig folkliedje.

Min
Waar zijn de liedjes? Het mag dan allemaal heel knap zijn wat Raspy Stone doet, er blijft geen enkel zanglijntje hangen. Laugh In Your Face is het enige liedje dat enigszins catchy is. Zangeres Nadja Freeman is een fraaie verschijning, maar haar zang is aan de irritante kant. Net als die van Besuyen eigenlijk, het is allemaal nogal zijig. Veel van de nummers blijven wat lang in hetzelfde thema hangen, er zit weinig dynamiek in het optreden.

Conclusie
Over het geheel genomen is het allemaal nog niet zo bijzonder. Raspy Stone mag de oefenruimte een tijdje links laten liggen en eerst eens een stel goede nummers schrijven.

Cijfer
5

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12