#ADE12: Netsky: "Ik zie geen ongelofelijk grote toekomst voor trapmuziek"

Luister het interview in Club 3voor12 tijdens ADE terug

Judith Laanen ,

De Antwerpse producer Netsky mocht vorige week tijdens de speciale Club 3voor12 op ADE aanschuiven bij Roosmarijn Reijmer en Tomas Delsing in de Chicago Social Club. Netsky, die furore maakte met remixen voor Swedish House Mafia, Pendulum en Miike Snow, heeft net zijn tweede album Two uitgebracht. Luister hier het interview terug!

Roosmarijn wist Netsky te ontfutselen waar we de komende tijd op muzikaal gebied op moeten letten. Een van de hele grote hypes van de laatste paar maanden is volgens Netsky trapmuziek, een muziekstijl die traditioneel gezien gebruikt wordt om hiphop uit de zuidelijke Staten van Amerika te omschrijven. De naam komt van de zogeheten plekken waar rappers soms drugs verkochten, in 'trap houses'. In de EDM-scene wordt trap music gemaakt door onder andere TNGHT (Hudson Mohawke en Lunice), Baauer, Guerilla Speakerz en Flosstradamus (die Baauer weer remixte).

Netsky: “Ik zie geen ongelofelijk grote toekomst voor trapmuziek, maar het is zeker een hype op dit moment. Ik ben heel benieuwd wat er gaat gebeuren met het genre. Het probleem met trapmuziek is dat je in een hokje wordt geduwd, je kan alleen maar die bepaalde soort sounds gebruiken en dat vind ik gewoon heel gelimiteerd. Maar het is op dit moment een erg groot genre en ik vind het ook leuk om het te spelen.”