Riptide solo, met Aeroplane en met Tommie Sunshine & Bart B More Riptide solo, met Aeroplane en met Tommie Sunshine & Bart B More

Producer heeft album bijna af, heeft exclusieve track op Aeroplane mix

, Atze de Vrieze

Riptide solo, met Aeroplane en met Tommie Sunshine & Bart B More

Producer heeft album bijna af, heeft exclusieve track op Aeroplane mix

Atze de Vrieze ,

Producer Max Bedeker alias Riptide heeft een productieve studioperiode achter de rug. Eind 24 oktober verschijnt een exclusieve track van hem op een mix-album van Aeroplane. Die track – Sophie – moet ook op zijn solo-album verschijnt, dat zo goed als af is. En dan werkt hij ook nog eens aan een album met zijn ontdekker Tommie Sunshine en met Bart B More.

Producer heeft album bijna af, heeft exclusieve track op Aeroplane mix

Producer Max Bedeker alias Riptide heeft een productieve studioperiode achter de rug. Eind 24 oktober verschijnt een exclusieve track van hem op een mix-album van Aeroplane. Die track – Sophie – moet ook op zijn solo-album verschijnt, dat zo goed als af is. En dan werkt hij ook nog eens aan een album met zijn ontdekker Tommie Sunshine en met Bart B More. “Aeroplane heeft op zijn mix-plaat alleen maar exclusieve tracks staan”, vertelt Riptide. “Hij is de enige die de track heeft, hij mocht absoluut nergens anders opduiken. Daarom gaat het ook zeker nog een paar weken langer duren voor mijn eigen album uit komt. Maar ik ben blij dat ik er tussen sta, er staan heel goede tracks op de plaat.”

Riptide draait sinds een jaar of anderhalf mee in de dance scene na de release van een titelloze EP. Vooral de track Amsterdam deed het goed op de dansvloeren. Riptide voelt zich het meest thuis in de Rauw hoek, maar opvallend genoeg belandde hij daar via Amerikaan Tommie Sunshine. Met Sunshine en onze landgenoot Bart B More werkt Riptide nu aan een album. “Tommie ontdekte mij via MySpace en stelde me voor aan Joost van Bellen. Tommie en Bart werken regelmatig samen. Hij was ook een week in het land voor Lowlands, waar hij in de Titty Twister draaide. Ik heb me bij hen aangesloten. We wilden in een week een plaat maken, zoals de oude punkbands dat vroeger ook deden. Dat is aardig gelukt, er staan tien tracks stevig in de steigers. Die moeten nu verder uitgewerkt worden. Tommie en ik delen een liefde voor foute italo disco, maar op het album werken we ook met harde Dave Clarke techno, de klassieke Green Velvet sound en Primal Scream. Oude invloeden, maar met de productietechnieken van nu. Vroeger klonken dance-tracks vaak lineair, nu heb je veel eerder lange breaks, die opbouwen naar een climax.”

Dat album zal nog wel even op de plank blijven liggen. Eerst moet Riptide’s soloplaat uitkomen, die zo goed als af is. “De muziek is helemaal af, ik ben alleen nog op zoek naar vocalisten. Helaas kan ik zelf niet zingen. Ik zoek zowel mannen als vrouwen, en het allerliefst wil ik een duet. Er zijn te weinig duetten tegenwoordig, waar zijn ze gebleven? Mijn album wordt geen dance-plaat. Zelf draai ik thuis ook nauwelijks dance-albums. Ik hou heel erg van Boys Noize, maar een heel album hou ik er niet van uit. Ik doe het meer zoals Aeroplane: de dansvloer bedienen met remixen, en als album muziek maken die je thuis op wilt zetten. Een concrete releasedatum heb ik nog niet, maar het moet dit jaar gebeuren. In oktober komt de nieuwe Justice, in november Oizo, december Riptide?”

Riptide draait op Amsterdam Dance Event met vrienden Tommie Sunshine en Bart B More, op een labelfeestje van de laatste. Een gezamenlijk optreden mogen we nog niet verwachten, al zou Riptide dat wel graag willen. “Maar met zijn drieen achter de draaitafels vind ik niks. We hebben het al wel eens gehad over een gezamenlijk tourtje. Het zou mooi zijn als dat nog van de grond komt.”

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12