Punkband Heideroosjes stopt ermee Punkband Heideroosjes stopt ermee

Marco Roelofs: "Dit doet pijn tot in mijn botten"

, Atze de Vrieze

Punkband Heideroosjes stopt ermee

Marco Roelofs: "Dit doet pijn tot in mijn botten"

Atze de Vrieze ,

De Heideroosjes stoppen ermee. De Limburgse punkband vindt het na 22 jaar mooi geweest. "Dit doet pijn tot in mijn botten", aldus frontman Marco Roelofs tegen Nu.nl.

Marco Roelofs: "Dit doet pijn tot in mijn botten"

De Heideroosjes stoppen ermee. De Limburgse punkband vindt het na 22 jaar mooi geweest. "Dit doet pijn tot in mijn botten", aldus frontman Marco Roelofs tegen Nu.nl. “Heideroosjes is geen hobby, het is een levensstijl. En bovendien al jaren onze broodwinning. Wij zijn op veertienjarige leeftijd samen begonnen en zijn inmiddels meer dan de helft van ons leven met elkaar op pad. We zijn langer samen als band dan met onze vriendinnen.”

De Heideroosjes zijn sinds jaar en dag een graag geziene gast in het Nederlandse podium- en festivalcircuit. Hun vaak grappige, soms maatschapijkritische liedjes, spreken vooral een jong publiek aan. De band speelde onder andere meerdere keren op Pinkpop en Lowlands. Zanger Marco Roelofs werkte ook enkele jaren als presentator van de Pinkpop-uitzending op Nederland 3. In 1996 scoorden de Limburgers een bescheiden hit met Klapvee. De band baarde een jaar later opzien met een rode T-shirts actie, waarbij iedereen met het Heideroosjes-shirt 'I'm Not Deaf I'm Just Ignoring You' gratis naar een concert in Paradiso mocht. In latere jaren dook de band verrassend genoeg ook nog eens de theaters in.

21 november verschijnt nog een studio-album, dat de toepasselijke titel Cease-Fire meekrijgt. Daarop volgt nog een afscheidstournee.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12