Pinguin Radio springt in gat Kink FM Pinguin Radio springt in gat Kink FM

Online station wil FC St. Pauli van de radio worden

, Timo Pisart

Pinguin Radio springt in gat Kink FM

Online station wil FC St. Pauli van de radio worden

Timo Pisart ,

Op 1 oktober, wanneer Kink FM ophoudt te bestaan, starten Kink-medewerkers het nieuwe online radiostation Pinguin Radio. In eerste instantie zal op de zender non-stop muziek te horen zijn, maar op den duur moeten er ook programma's gaan verschijnen op Pinguin Radio.

Online station wil FC St. Pauli van de radio worden

Kink-medewerkers springen in het gat van Kink FM. Op 1 oktober, wanneer Kink FM ophoudt te bestaan, starten Erwin Vogel, Bazz Barnasconi, Diederik van Zessen en Flip van de Enden het nieuwe online radiostation Pinguin Radio. In eerste instantie zal op de zender non-stop muziek te horen zijn, maar op den duur moeten er ook programma's gaan verschijnen op Pinguin Radio. Twee luisteraars investeren in het radiostation, en er is een stichting gevormd waarmee Vogel verwacht minimaal twee jaar te kunnen draaien.

"Vanaf 1 januari willen we een volledige programmering kunnen draaien met zoveel mogelijk goede muziek en zo min mogelijk spelletjes", aldus Vogel. 's Avonds hoopt hij specialistische programma's te kunnen uitzenden zoals Kink ook deed. "Tegelijkertijd gaan we proberen wat breder te worden en meer muziekstromingen aan bod laten te komen zoals soul en hiphop. Niet dat Kink dat slecht heeft gedaan, maar zij hadden met marktaandelen te doen voor de kabel, daar hebben wij nog helemaal geen last van." Nog niet? Betekent dat dat Pinguin Radio ook aspiraties heeft om op de kabel te verschijnen? "Nee, daar zijn geen plannen voor. Als ze het ons aanbieden zeggen we geen nee, maar we kunnen er niet voor betalen."

Op het moment is Vogel in gesprek om programma's mee te nemen vanuit Kink FM. "Daar kan ik nog niets over zeggen, aangezien ik nog met hen in gesprek ben." Toch is het geen doorstart van Kink FM, benadrukt Vogel. "Aanvankelijk werd het plan geopperd om Kink over te nemen, maar al gauw bleek dat niet haalbaar."

De naam van het station doet sterk denken aan het bedrijf van Erwin Vogel: Pinguin Tune Support. "De naam was niet mijn idee, maar iedereen vond het een sterke naam. We willen graag de St. Pauli van de radio zijn. Dat is een Duitse voetbalclub waar iedereen welkom is, ze hebben een homo als voorzitter, en zowel rechtse hooligans als kinderen over de vloer. Die uitstraling van de underdog 'maar we zijn wel met zijn allen' hebben wij ook."

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12