Hollandse Nieuwe en Popronde van start in Nijmegen en Zwolle Hollandse Nieuwe en Popronde van start in Nijmegen en Zwolle

De eerste Hollandse Nieuwe podia van het seizoen met 7 acts

, Timo Pisart

Hollandse Nieuwe en Popronde van start in Nijmegen en Zwolle

De eerste Hollandse Nieuwe podia van het seizoen met 7 acts

Timo Pisart ,

Ook dit jaar werken 3VOOR12 en de Popronde weer samen, en dat resulteert in maar liefst 27 Hollandse Nieuwe podia in evenveel steden door het hele land. Dit najaar staan in elke aan de Popronde participerende stad meerdere Hollandse Nieuwe-acts op de planken van een centraal gelegen podium.

De eerste Hollandse Nieuwe podia van het seizoen met 7 acts

Ook dit jaar werken 3VOOR12 en de Popronde weer samen, en dat resulteert in maar liefst 27 Hollandse Nieuwe podia in evenveel steden door het hele land. Dit najaar staan in elke aan de Popronde participerende stad meerdere Hollandse Nieuwe-acts op de planken van een centraal gelegen podium. Aanstaande vrijdag 9 september beginnen we met de jonge Haagse garagerockers All Missing Pieces, de tienkoppige draaideurformatie Wooden Saints en de Nederlandstalige R&B en dancehall van IamAisha in de Merleyn aan de Hertogstraat 13 in Nijmegen. In Nijmegen wordt traditioneel de Popronde afgetrapt. Met 68 bands die op één avond optreden op 30 locaties is de Popronde Nijmegen groter dan ooit.

Een dag later, op zaterdag 10 september, vindt de Popronde in Zwolle plaats. Het Hollandse Nieuwe-podium aldaar is Popfront aan de Burgermeester Drijbersingel 5, waar achtereenvolgens All Missing Pieces, Are You A Lion (fraaie rootsrock) en 21 Eyes of Ruby (alternatieve rock) zullen optreden.

Vrijdag 9 september:
Merleyn, Hertogstraat 13, Nijmegen
20.00 uur: Opening met Mensenkinderen (knip- en plakpop voor het Vaderland)
22.00 uur: All Missing Pieces (jonge Haagse garagerockers)
23.00 uur: Wooden Saints (tienkoppige draaideurformatie)
00.00 uur: IamAisha (Nederlandstalige R&B en dancehall)

Zaterdag 10 september:
Popfront, Burgermeester Drijbelsingel 5, Zwolle
20.30 uur: All Missing Pieces
22.00 uur: Are You A Lion (fraaie rootsrock)
23:30 uur: 21 Eyes of Ruby (alternatieve rock)

Over Hollandse Nieuwe:
Onder de naam Hollandse Nieuwe signaleert 3VOOR12 maandelijks vers talent. Elke maand verschijnt op de Luisterpaal een door de redactie samengesteld album met een stuk of twintig nieuwe (demo)tracks van talentvolle muzikanten van eigen bodem.

Wil jij met je nieuwe nummer ook op de Hollandse Nieuwe sampler? Stuur dan een MP3 of een downloadlink vergezeld van info/bio naar 3VOOR12@gmail.com.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12