Baskerville en Henzel & Disco Nova presenteren gezamenlijke EP op ADE11 Baskerville en Henzel & Disco Nova presenteren gezamenlijke EP op ADE11

"Electro zit in een tussenstadium"

, Atze de Vrieze

Baskerville en Henzel & Disco Nova presenteren gezamenlijke EP op ADE11

"Electro zit in een tussenstadium"

Atze de Vrieze ,

Vrijdag 21 oktober wordt in Studio K niet alleen het nieuwe album van Nobody Beats The Drum gepresenteerd, maar ook een EP van Baskerville. Het is een gezamenlijk werk met Henzel & Disco Nova, een Amsterdams duo dat dit voorjaar uitgebreid tourde met Baskerville.

"Electro zit in een tussenstadium"

Vrijdag 21 oktober wordt in Studio K niet alleen het nieuwe album van Nobody Beats The Drum gepresenteerd, maar ook een EP van Baskerville. Het is een gezamenlijk werk met Henzel & Disco Nova, een Amsterdams duo dat dit voorjaar uitgebreid tourde met Baskerville. Een voorproefje is al op Soundcloud te beluisteren. "Zij gingen de hele Disco Biscuits Tour mee", vertelt Bart Possemis van Baskerville. "Ze draaiden altijd voor ons en na ons. We raakten bevriend, en het was niet meer dan logisch dat we samen de studio in gingen om muziek te maken."

De nieuwe EP verschijnt bij Secure Recordings, het label van electroproducer Bart B More. "We zoeken dan ook meer de dance kant van Baskerville op, minder het bandgevoel. Je zult electro, acid en techno horen, geen vocalen. We vinden het leuk om die kant nu wat meer te ontwikkelen. Eerder dit jaar hebben we ook al de track Leecher uitgebracht op het label van Bart. Het is even wat anders, en dan in het najaar beginnen aan de tweede cross-over plaat."

Die Henzel & Disco Nova (Hans van den Top en Nova Duijn) zijn wat minder bekend, al belandden ze de afgelopen jaren al wel op de line-up van zeer respectabele festivals als MysteryLand en Solar. Dat deden ze onder de vlag van Vage Gasten, een muziek- en kunstcollectief uit Amsterdam. Hans van den Top legt uit: "Vage Gasten is een groep vrienden die allerlei creatieve disciplines beheerst, een creatief collectief dat zich bezig houdt met het organiseren van feestjes, fotografie, muziek. In de loop der jaren werd iedereen in de groep steeds beter en groeiden we van kleine achterzaaltjes naar mooie festivals, waar we soms hele area's mochten hosten."

Onder de vleugels van het collectief kon het duo dus al veel spelen. Ongeveer drie jaar draaien de twee samen. "Sinds ongeveer anderhalf jaar durven we onszelf een volwaardige act te noemen. Belangrijk voor ons was een bootleg remix van Cassius, die flink opgepikt werd, ook door grote dj's. Daarna hebben we de focus sterk op produceren gelegd."

Muzikaal gezien zit Henzel & Disco Nova in de electrohoek, al is dat een term die nogal in beweging is. "Electro zit in een tussenstadium", vindt Van den Top. "Een paar jaar geleden had je acts als Justice en Boys Noize, daarna kwam de fidget van Crookers. Dat was zo'n beetje de tijd dat wij begonnen. Inmiddels trekt een deel van de producers richting dubstep, een ander deel meer richting techno. Het Nederlandse TWR72 bijvoorbeeld doet het in die hoek heel erg goed. Wij zijn zelf ook blij met de ontwikkeling in die richting. We hebben een tijd gezocht naar de ideale stijl, dit voelt als een homecoming."

De gezamenlijke EP van Baskerville en Disco Nova wordt vrijdag 21 oktober tijdens Amsterdam Dance Event gepresenteerd in Studio K.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12