Song van het Jaar: de keuze van Torre Florim (De Staat) Song van het Jaar: de keuze van Torre Florim (De Staat)

"In alles wat PJ Harvey doet bewonder ik haar"

, Christiaan Walraven

Song van het Jaar: de keuze van Torre Florim (De Staat)

"In alles wat PJ Harvey doet bewonder ik haar"

Christiaan Walraven ,

15 december wordt de Song van het Jaar 2011 bekend gemaakt, en tot 12 december kun jij bepalen welk liedje dat wordt. Roosmarijn vroeg Torre Florim van De Staat gisteravond in 3VOOR12RADIO naar zijn vijf favorieten uit de 200 songs die het VPRO Hitteam nomineerde.

"In alles wat PJ Harvey doet bewonder ik haar"

15 december wordt de Song van het Jaar 2011 bekend gemaakt, en tot 12 december kun jij bepalen welk liedje dat wordt. Roosmarijn vroeg Torre Florim van De Staat gisteravond in 3VOOR12RADIO naar zijn vijf favorieten uit de 200 songs die het VPRO Hitteam nomineerde (luisteren kan hier op Spotify).

“Ik zat door de lijst te kijken en besefte dat ik het niet bij hou. Het merendeel ken ik gewoon niet. En dingen die ik wel ken, zoals Anouk, vind ik wel oké, maar zijn voor mij niet de song van het jaar. Ik luister niet zo veel muziek eigenlijk. Als je een tijd niets hebt geluisterd en je zet dan ineens muziek aan, dan is dat ineens heel intens. Als ik de hele dag niets heb gehoord en ik ga dan zelf spelen, dan kickt het voor mij ook harder in. Dat is eigenlijk een van de redenen dat ik niet zo veel muziek luister. Maar ik heb er wel vijf uitgekozen waar ik helemaal achter sta.”

Tom Waits – Bad As Me
“Ik ken de nieuwe plaat nog niet zo heel goed, maar het is gewoon Tom Waits. Daar hoef ik geen uitleg bij te geven denk ik.”

tUnE-yArDs – Bizness
“Volgens mij heb ik dit ontdekt via 3VOOR12. En er werd een hoop over getwitterd op Into The Great Wide Open. Dit soort muziek draai ik bijna nooit, maar toen ik dit nummer hoorde vond ik dat wel heel vet. Het is gewoon toffe muziek en dat inspireert mij wel.”

Beastie Boys – Make Some Noise
“Ik werd heel blij van dit nummer. Ik hou wel van hiphop, maar vooral van old skool. Dit is weer old skool, dat riffje op de synthesizer is gewoon echt meesterlijk.”

Roosbeef – Twijfelaar
“Ik vind de nieuwe plaat heel erg vet. Roosbeef staat wat mij betreft bovenaan wat betreft Nederlandstalige muziek. Haar liedjes, haar stem, eigenlijk gewoon het hele plaatje.”

PJ Harvey – Let England Shake
“Het is een vrij raar nummer. Daar hou ik van. Er is veel muziek die ik mooi vind of tof vind, maar er zijn weinig artiesten waarbij ik echt van ben van wie zij zijn. Dat heb ik ook bij Tom Waits, maar bij PJ Harvey ben ik dat wel heel erg. In alles wat zij doet bewonder ik haar. Telkens als zij een plaat maak weet ik zeker dat het iets anders is dan wat zij eerder heeft gemaakt en dat het mij gaat verrassen. Dat was bij deze plaat ook zo. Het idee erachter, de sound; ik vind hem in zijn geheel heel erg tof. En dit nummer is een single terwijl het best wel vreemd in elkaar zit. Ik vind het ook heel knap dat zij al jaren zo doorgaat en blijft bestaan. Wat dat betreft is zij de nummer een voor mij.”

Beluister nu de speciale Song van het Jaar Spotify playlist. Breng hier je stem uit op de Song van het Jaar 2011.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12