Song van het Jaar: de keuze van Giel Beelen Song van het Jaar: de keuze van Giel Beelen

“We dachten allemaal: what the fuck is dit!”

, Erik Zwennes

Song van het Jaar: de keuze van Giel Beelen

“We dachten allemaal: what the fuck is dit!”

Erik Zwennes ,

De stembussen zijn vanmorgen in de uitzending van Giel Beelen geopend! 15 december wordt de Song van het Jaar 2011 bekend gemaakt, en tot 12 december kun jij bepalen welk liedje dat wordt. 3VOOR12 vroeg de 3FM dj en muziekverslinder naar zijn vijf favorieten uit de 200 songs.

“We dachten allemaal: what the fuck is dit!”

De stembussen zijn vanmorgen in de uitzending van Giel Beelen geopend! 15 december wordt de Song van het Jaar 2011 bekend gemaakt, en tot 12 december kun jij bepalen welk liedje dat wordt. 3VOOR12 vroeg 3FM dj en muziekverslinder Giel Beelen naar zijn vijf favorieten uit de 200 songs die het VPRO Hitteam nomineerde (luisteren kan hier op Spotify). Giel Beelen is naast 3FM boegbeeld all-round muziekverslinder, tafelheer bij DWDD en presentator van ons clipprogramma Afzien?!.

Gotye/Kimbra - Somebody That I Used To Know
“Ik hoorde meteen dat ik het een heel leuk nummer vond, absoluut. Maar ik zeg je eerlijk dat ik niet hoorde dat het een heel grote hit zou worden. Je hebt mensen die hun favoriete liedje het liefst voor zichzelf houden. Ik vind dat wel mooi; oud-romantisch, maar zelf hou ik er van als zo’n nummer dan ook echt een wereldhit wordt. Tot het eind van het jaar zullen er mensen naar de platenzaak gaan met de vraag: ‘ik zoek het album van dat ene nummer, op een gegeven moment komt er een vrouw bij,’ mensen die nooit bijhouden wat er uitkomt, gaan ook overstag. En vergeet die Kimbra niet, dat is ook wel even een chick hoor!”

James Blake - Limit To Your Love
“Mijn baas Wilbert (Mutsaers, zendercoördinator 3FM) kwam hier mee tijdens het Glazen Huis. Op dat moment viel ‘ie totaal niet. We dachten allemaal what the fuck is dit. Intern is hier zwaar over gediscussieerd: ‘wil je onze luisteraars dood hebben ofzo?’ en dat snap ik wel. Het beste wat je dan kan doen is gewoon draaien en kijken hoe het valt. Hoe je iets aankondigt is dan ook heel belangrijk. Het werd zo’n plaat waarover Arie de vrachtwagenchauffeur zegt: ‘ik houd er helemaal niet van, maar dit is toch wel mooi.’

Kubus & Rico - De Freak De Flow
“Ik vind het een heel goede release. Ik wil zeker ook Boef en de Gelogeerde Aap genoemd hebben, dat ligt misschien nog wel iets dichter bij me. Maar deze track vind ik echt heel goed. De verwachtingen waren hoog en ze hebben het waargemaakt, heel knap. Het is een heel open nummer.”

Lana Del Rey - Video Games
“Lana Del Rey is een beetje het snoepje van nu. Het is een heel gave plaat, een super radio liedje en het neemt je mee in een bepaalde sfeer. Ik was eerst ook wel een beetje kritisch door de hele hype, het voelde allemaal wel erg bedacht. Maar lullen is lullen, ik heb haar toen aangekondigd bij De Wereld Draait Door. Dat ging een beetje op een rare manier want zij was daar niet van op de hoogte. Maar na afloop sprak ik haar en bleek ze echt een personality, en leuk!. Ik kan niet wachten tot ze bij me in de uitzending komt, ze staat heel hoog op mijn lijstje. Ik wil laten zien dat het een tof wijfje is.”

Rusko - Everyday (Netsky remix)
“Voor mij is dit echt de track van het jaar. Het speelde meer in mijn privéleven hoor. Ik heb ‘m wel eens op de radio gedraaid op vrijdagnacht en ook wel eens ‘s ochtends, gewoon omdat ik het zelf heel leuk vind. Maar voor mijzelf en mijn vrienden is dit dé plaat. Het is mijn vrijdagavondtrack; het weekend begint.”


Beluister nu de speciale Song van het Jaar Spotify playlist. Breng hier je stem uit op de Song van het Jaar 2011.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12