Song van het Jaar 2011: De keuze van Tjeerd Bomhof (Dazzled Kid) Song van het Jaar 2011: De keuze van Tjeerd Bomhof (Dazzled Kid)

"Een goed liedje moet verwarren"

, Timo Pisart

Song van het Jaar 2011: De keuze van Tjeerd Bomhof (Dazzled Kid)

"Een goed liedje moet verwarren"

Timo Pisart ,

15 december wordt de Song van het Jaar 2011 bekend gemaakt, en tot 12 december kun jij bepalen welk liedje dat wordt. Roosmarijn vroeg Tjeerd Bomhof gisteravond in 3VOOR12RADIO naar zijn vijf favorieten uit de 200 songs die het VPRO Hitteam nomineerde.

"Een goed liedje moet verwarren"

15 december wordt de Song van het Jaar 2011 bekend gemaakt, en tot 12 december kun jij bepalen welk liedje dat wordt. Roosmarijn vroeg Tjeerd Bomhof gisteravond in 3VOOR12RADIO naar zijn vijf favorieten uit de 200 songs die het VPRO Hitteam nomineerde (luisteren kan hier op Spotify).

"Een goed liedje moet een beetje verwarren", zo vertelde Tjeerd Bomhof alias Dazzled Kid gisteren op 3VOOR12RADIO. In 2008 was zijn toenmalige band Voicst, met het nummer Everyday I Work On The Road, de hoogstgenoteerde Nederlandse band in de Song van het Jaar-eindlijst, dit jaar roemt hijzelf zijn Nederlandse collega's van De Staat en nieuwkomer Eefje de Visser, maar tot een uiteindelijke selectie komen was zo makkelijk nog niet: "Ik heb een half uur zitten zweten en ben van 20 naar 10 gekomen, en uiteindelijk toch nog naar 5."

Bon Iver - Calgary
"Het is een magische cd die je in het begin niet helemaal begrijpt, en daarna ben je helemaal om. De liedjes zijn raar, dat vind ik leuk. Ze wijken iets van popmuziek af."

De Staat - Sweatshop
"Hollands trots en de reden dat ik hier nu mag zitten, volgens mij had Torre gewoon tegen jou gezegd dat ik met jou mocht presenteren, toch? Ik vind het gewoon echt heel goed, het is een echte hit. Toen ik hem voor het eerst hoorde dacht ik het al: Dit is een hit."

James Blake - Limit To Your Love
"Het is natuurlijk eigenlijk een liedje van Feist. Ik had al veel over James Blake gehoord, maar dan zet je het op en snap je het even niet. Inmiddels heb ik het wél gegrepen. Ik hoorde het nummer voor het eerst bij een concert, waar opeens een heel raar nummer werd gedraaid. Toen tikte ik iemand aan en vroeg: Wat is dit?"

Lana Del Rey - Video Games
"Ik vind dit gewoon fantastisch. Ik heb het nummer drie keer gehoord en hij gaat meteen mijn top 5 in."

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12