Song van het Jaar 2011: De keuze van Ralph Mulder (Alamo Race Track)

"Feist heeft gewoon een prachtige stem, ik krijg daar een warm gevoel van"

Christiaan Walraven ,

15 december wordt de Song van het Jaar 2011 bekend gemaakt, en tot 12 december kun jij bepalen welk liedje dat wordt. Roosmarijn Reijmer vroeg Ralph Mulder, frontman van Alamo Race Track gisteravond in 3VOOR12RADIO naar zijn vijf favorieten uit de 200 songs die het VPRO Hitteam nomineerde (luisteren kan hier op Spotify).

"Feist heeft gewoon een prachtige stem, ik krijg daar een warm gevoel van"

15 december wordt de Song van het Jaar 2011 bekend gemaakt, en tot 12 december kun jij bepalen welk liedje dat wordt. Roosmarijn Reijmer vroeg Ralph Mulder, frontman van Alamo Race Track, gisteravond in 3VOOR12RADIO naar zijn vijf favorieten uit de 200 songs die het VPRO Hitteam nomineerde (luisteren kan hier op Spotify).

"Het was wel een lastige klus, ik heb ook niet alles gehoord. Ik heb gekeken naar de weinige dingen waar ik van mensen over gehoord had of die ik zelf gezien heb. Zo heb ik toch nog een lijstje kunnen maken. Ik heb zelf geen tv of radio, dus ik heb voornamelijk oudere cd's geluisterd die ik al heb."

Wilco - I Might
"Ik ben al lange tijd Wilco fan. Ik zou naar het concert in Utrecht gaan, maar toen was ik door mijn rug gegaan, dus uiteindelijk toch niet..."

Feist - How Come You Never Go There
"Ik hoorde een nummer van de nieuwe plaat en die stond toevallig ook bij jullie in de lijst. Die vond ik heel erg mooi, dus die heb ik er bij gezet. Het is misschien ook de tijd van het jaar, een herfstnummer. Ze heeft gewoon een prachtige stem, ik krijg daar een warm gevoel van. Een uitzonderlijk mooi nummer."

PJ Harvey - Let England Shake
"Nog een vrouw. Hier had ik echt niets van verwacht. Afgelopen zomer was ik bij een barbeque op het dak. Van beneden hoorde ik de hele tijd dromerige klanken. Ik had helemaal niet door dat zij het was, want het leek helemaal niet op wat ze normaal doet. Maar het was Let England Shake van PJ Harvey."

The Black Keys - Lonely Boy
"Ook weer een plaat die ik hoorde bij een vriend van mij, onze oude bassist. Dat was de plaat van The Black Keys en die vond ik ook wel heel erg goed."

Roosbeef - Twijfelaar
"Ik was dit jaar voor het eerst op Vlieland, bij Into The Great Wide Open. Daar moesten we zelf ook spelen en toen speelde op de eerste dag Roosbeef in het bos. Het was een hele mooie plek, met een heel klein podium en een houten barretje aan de zijkant in een duinpan omgeven door dennenbomen. Het geluid zat niet zo mee, maar dit nummer viel mij erg op. Het paste heel mooi bij de sfeer van het podium en er zat een hele mooie drive in."