Met korting naar 3DOC12 op IDFA Met korting naar 3DOC12 op IDFA

Download en print de bon voor het 3VOOR12 muziekprogramma

, Redactie 3VOOR12

Met korting naar 3DOC12 op IDFA

Download en print de bon voor het 3VOOR12 muziekprogramma

Redactie 3VOOR12 ,

Ook dit jaar is 3VOOR12 partner van het International Documentary Film Festival Amsterdam (IDFA). Op donderdag 25 november presenteren we de drie beste rockumentaries van het moment in zaal 11 van de Amsterdamse bioscoop Pathé De Munt. Lezers van 3VOOR12 krijgen voor deze sneakvertoningen een flinke korting.

Download en print de bon voor het 3VOOR12 muziekprogramma

Ook dit jaar is 3VOOR12 partner van het International Documentary Film Festival Amsterdam (IDFA). Op donderdag 24 november presenteren we de drie beste rockumentaries van het moment in de Amsterdamse bioscoop Pathé De Munt. Lezers van 3VOOR12 krijgen voor deze sneakvertoningen een flinke korting.

We hebben weer drie energieke muziekdocumentaires geselecteerd, waarin niet de minste muzikanten voorbij komen, en beginnen met een korte film over het leven van de Amerikaanse roots songwriter Greg Garing. Lezers van de 3VOOR12 nieuwsbrief krijgen evenals IDFA voordeelpas-houders weer fikse korting: zij betalen 22 euro (i.p.v. 28 euro).

De ballade van Lucky Fonz III (David Kleijwegt, 46 min, Nederland)
Vanaf zijn tweede jaar bracht Otto Wichers al zijn zomers door op Vlieland. Eerst met zijn ouders op vakantie, later als medewerker van camping Stortemelk. Daar trad hij enige jaren geleden, na lang zeuren, voor het eerst op onder zijn artiestennaam Lucky Fonz III. Al die jaren is hij zich verbonden blijven voelen met het eiland, waar hij zeker de helft van zijn repertoire schreef. Vele prijzen en een Top 5-hit, ‘Ik Heb Een Meisje’, later keert hij terug naar Vlieland om op te treden tijdens het popfestival Into The Great Wide Open. Een muzikaal portret van een hedendaagse troubadour.

Last Days Here (Don Argott, Demion Fenton, 91 min, USA)

Last Days Here volgt Bobby Liebling, voorman van de cult-underground hardrockband Pentagram, in zijn laatste poging om wat van het leven te maken. Gesloopt en aan het randje van de dood door een eeuwige verslaving en vervlogen dromen vegeteert hij in de kelder van zijn ouders. Sean "Pellet" Pelletier, grootste fan, herontdekker, manager en vriend, helpt hem hierbij. Ergens tussen leven en dood pogen de twee nieuw leven te blazen in de magie van Pentagram.

Paul Williams Still Alive (Stephen Kessler, 87 min, USA)
Er was een tijd in de zeventiger jaren dat Paul Williams overal aanwezig was. Hij schreef hit na hit voor de Carpenters (o.a. We've Only Just Begun), the Rainbow Connection (Kermit the Frog) en Barbra Streisand's Evergreen (Love Theme uit A Star Is Born). Maar ook Frank Sinatra, Willie Nelson en vele anderen speelden zijn nummers. Hij acteerde in films van Brian de Palma, was de bekende oerang oetang in Planet of the Apes en was graag gezienegast bij talkshowheld Johnny Carson. Hij sleepte diverse Oscars en Grammys in de wacht. En toen kwam de drank. En de drugs. Hij verdween volkomen uit het zicht. In deze zeer vernuftig gemonteerde, uiterst hilarische en ontroerende film ontdekt filmmaker Stephen Kessler niet alleen dat Paul Williams niet meer de man is die hij was - maar ook leert hij zelf enkele wijze lessen. De film was dit jaar de grote verrassing van het Toronto International Film Festival (TIFF).

Schrijf je gratis in voor de 3VOOR12 Nieuwsbrief en ontvang zes euro korting op een ticket.
Naast dit artikel vind U een kortingsbon. U kunt deze bon online gebruiken of direct aan de kassa inwisselen. Bij een online aankoop ontvangt u per email een aankoopbevestiging. Op vertoon van deze aankoopbevestiging  en tegen inlevering van uw coupon ontvangt u uw toegangsbewijs bij de kassa van IDFA.

VPRO/3VOOR12: Rockumentaries: 3DOC12
24 november, Pathé De Munt, zaal 11, Vijzelstraat 15
Aanvang 19:00 uur!
Na afloop ben je welkom op de afterparty met D-Felic in Escape Lounge op het Rembrandtplein 11
Tickets kosten 28 euro. Met kortingsbon maar 22 euro!
Online bestellen kan vanaf nu via IDFA.nl.
De interesse is elk jaar groot, zorg dat je op tijd reserveert

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12