London Calling: Kort optreden Fixers raakt niet London Calling: Kort optreden Fixers raakt niet

Fixers verlaten het podium na drie nummers via de achterdeur

, Pepijn van Gils

London Calling: Kort optreden Fixers raakt niet

Fixers verlaten het podium na drie nummers via de achterdeur

Pepijn van Gils ,

Het viertal heeft voor de gelegenheid vrouw en kinderen achtergelaten in Oxford. Laat spelen, betekent ook laat in de middag vertrekken met de tourbus. Niet per se vervelend als je in de veertig bent. Aan de mannen van Fixers, die ook wel de nieuwe Foals worden genoemd, de zware klus om in het midden van de avond hun eigen hoogtepunt neer te zetten.

Fixers verlaten het podium na drie nummers via de achterdeur

Het viertal heeft voor de gelegenheid vrouw en kinderen achtergelaten in Oxford. Laat spelen, betekent ook laat in de middag vertrekken met de tourbus. Niet per se vervelend inde veertig bent. Aan de mannen van Fixers, die ook wel de nieuwe Foals worden genoemd, de zware klus om in het midden van de avond hun eigen hoogtepunt neer te zetten.

MUZIEK
Fixers uit Oxford laat zich vooral inspireren door de surfpop van de Beach Boys en de elektronische psychedelica van de laatste jaren. Ook vergelijkingen met met artiesten uit hun jeugdjaren, als Kate Bush, Cocteau Twins en A-Ha zijn niet misplaatst. Zij maken het geheel met Afrikaanse percussie tot hun eigen geluid. Met een bomvol podium bouwen zij hun psychedelische surfpop op uit veel lagen van elektronische en handgemaakte ritmes, echo’s, gitaren en toetsen. Het is een totaalpakket aan modernistische eighties stadionpop.

PLUS
Best een prestatie als je op hun leeftijd met zoveel enthousiasme en inzet de bovenzaal van de Paradiso op zijn kop wilt komen zetten. Het kleine zaaltje wordt dan ook bedolven onder een lawine aan geluid. Ze kunnen rekenen op een trouwe fanbase die in de zaal de extra sfeer brengt.

MIN
De gewelddadige set en onduidelijke invalshoek raken met moeite het publiek. Mede door de tijdsdruk is het na drie nummers en amper 15 minuten op het podium al gedaan met de mannenbroeders uit Oxford.

CONCLUSIE
Ondanks al het geweld, enthousiasme en inzet, blijft het gissen naar wat Fixers nou eigenlijk komt brengen. Het publiek is ze dan ook even snel vergeten als dat ze ze leerden kennen.

CIJFER:
5

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12