3VOOR12 Draait (week 45): Azealia Banks, Lefties Soul Connection, Lana del Rey 3VOOR12 Draait (week 45): Azealia Banks, Lefties Soul Connection, Lana del Rey

De favorieten van de redactie

, Atze de Vrieze

3VOOR12 Draait (week 45): Azealia Banks, Lefties Soul Connection, Lana del Rey

De favorieten van de redactie

Atze de Vrieze ,

Elke week vragen we de presentatoren en redacteuren van 3VOOR12 welke drie cd's, tracks, mp3's of concerten de meeste indruk maakten. Als de keus maar goed wordt toegelicht. Op vrijdag publiceren we de gehele lijst en destilleren er, op basis van de meest enthousiasmerende teksten, ook nog eens een top 10 uit. Een kijkje in de iPods, cd-spelers en harde schijven van 3VOOR12.

De favorieten van de redactie

Elke week vragen we de presentatoren en redacteuren van 3VOOR12 welke drie cd's, tracks, mp3's of concerten de meeste indruk maakten. Als de keus maar goed wordt toegelicht. Op vrijdag publiceren we de gehele lijst en destilleren er, op basis van de meest enthousiasmerende teksten, ook nog eens een top 10 uit. Een kijkje in de iPods, cd-spelers en harde schijven van 3VOOR12.

Luister hier naar 3VOOR12 Draait in audio. Nu ook als podcast en op Spotify. 3VOOR12 is ook op Last.fm en Twitter.


3VOOR12 Single van de Week
Skrillex - First Of The Year (Equinox) (Warner)

3VOOR12 Album van de Week
Lefties Soul Connection - One Punch Pete (Top Notch/Universal)

3FM Megahit
The Black Keys - Lonely Boy  (Warner)

3FM Album van de Week
Birdy - Birdy (Warner)


DE TOP 10

1. Azealia Banks – 212 en Runnin
"Vuilbekkende rapster en steengoeie beats. Cool as hell." (Roosmarijn Reijmer)
"Lekker rauw, super energiek en heerlijk dansbaar." (Chris Walraven)
"Dansvloerknijter die we hier al de hele week grijs draaien om in de stemming te komen voor London Calling." (Willem van Zeeland)

2. Lefties Soul Connection - One Punch Pete
"One Punch Pete is vies, strak, vuil, soulvol en dansbaar als maar kan. Aanrader!" (Roosmarijn Reijmer)
"Zeer sterke funknummers met geweldige gastvocalisten." (Chris Walraven)

3. Lana del Rey live in Paradiso 10-11-2011
"Ze speelt de hoofdrol in haar eigen pop noir, met Hollywood grandeur en girl-next-door charme." (Atze de Vrieze)

4. Odonis Odonis - Hollandaze (Fat Cat/Konkurrent)
"Garage, punk, noise, postrock en alles overgoten met een laagje vloeibaar metaal en as." (Erik Zwennes)

5. Coeur De Pirate - Les Amours Dévoués (album Blonde, Grosse Boite Records)
"Dit Canadese zuchtmeisje is zelfs op de Amerikaanse blogs een hit." (Menno Visser)

6. Dominant Legs  - Invitation  (Lefse/Konkurrent)
"Eigenlijk veel te blij en vrolijk voor als de blaadjes van de bomen vallen, maar wat een leuke liedjes!" (Stephan van Peursem)

7. Gotye live in de Melkweg 04-11-2011
"Een echte popsterrenuitstraling heeft Australische Belg Wally de Backer niet, ijzersterke pophits wel." (Atze de Vrieze)

8. Diverse Artiesten - Hollandse Nieuwe nr. 24 (album, eigen beheer)
"Heerlijk toch weer dat bruisende jonge talent." (Menno Visser)

9. ASAP Rocky - LiveLoveA$AP (mixtape, online)
"Een mooie balans van vorm en inhoud, muzikaliteit en techniek. Toekomstmuziek." (Erik Zwennes)

10. The Black Keys - Lonely Boy (single)
"Heerlijke nieuwe single van The Black Keys, die in dit nummer op de rockabilly-tour gaan" (Willem van Zeeland)DE LIJSTJES:

ERIK ZWENNES DRAAIT:

Odonis Odonis - Hollandaze (Fatcab/Konkurrent)
Garage, punk, noise, postrock en alles overgoten met een laagje vloeibaar metaal en as. Doet bij vlagen denken aan het Amsterdamse zZz. Lekker smerig, groovy en sexy.

ASAP Rocky - LiveLoveA$AP (mixtape, online)
De man van drie miljoen, het bedrag waarvoor hij naar verluidt onlangs getekend is, brengt zijn tweede mixtape uit. Met te gekke producties van onder meer Clams Casino en The Olympicks en bijdragen van zijn ASAP posse, maar ook figuren als Main Attrakionz. Een mooie balans van vorm en inhoud, muzikaliteit en techniek. Toekomstmuziek.

Kurt Vile - So Outta Reach (EP, Matador/V2)
De afvallertjes van zijn laatste album zijn minstens van dat niveau. Luister bijvoorbeeld naar het nummer The Creature in de link hierboven. Uitgesponnen en broeierig, heerlijk.


ROOSMARIJN REIJMER DRAAIT:

Lefties Soul Connection – One Punch Pete
Vorige week te gast in 3VOOR12 Radio en daar al een voorproefje gehad van dit album One Punch Pete. De Lefties varen een nieuwe koers door nu op album een fiks deel van de track van vocalen te voorzien, “Omdat ze zin hadden in iets nieuws”. One Punch Pete is vies, strak, vuil, soulvol en dansbaar als maar kan. Aanrader!
 
Azealia Banks – Runnin
Getweettipt door Lily Allen en gedoodverfde favoriet voor de Sound Of 2012 lijst: Azealia Banks. Vuilbekkende rapster en steengoeie beats. Cool as hell.
 
Tika – For Better Or For Worse
Ik wil echt even deze sessie uit 3VOOR12 Radio deze week spammen. Marien van Moss en David van El Pino zijn samen Tika en spelen een bloedstollend mooie versie van For Better Or For Worse. Kan hier niet genoeg van krijgen!


CHRIS WALRAVEN DRAAIT:

Lefties Soul Connection - One Punch Pete
Hun vorige plaat Skimming The Skum was wat mij betreft de beste Nederlandse plaat van het jaar, dus naar deze opvolger heb ik jaren uitgekeken. Gelukkig valt hij niet tegen. Zeer sterke funknummers met geweldige gastvocalisten. Iedere liefhebber is direct verkocht door nummers als Have Love Will Travel, Rimfire, Code 99 of Shake It Up, Shake It Loose.

Atlas Sound - Parallax
Vorig jaar stond Halcyon Digest van Deerhunter hoog in mijn jaarlijst en het zou mij niet verbazen als Bradford Cox de lijst dit jaar weer gaat halen. Ook zijn project Atlas Sound is fanomenaal en Parallax bewijst dit maar weer eens. Perfecte mix tussen electronica en pop, zonder het rauwe randje uit het oog te verliezen. Verplicht luistervoer!

Azealia Banks - 212
Als er één nummer op de London Calling verzamelaars staat dat er voor mij absoluut uitspringt is het wel 212 van Azealia Banks. Lekker rauw, super energiek en heerlijk dansbaar. De kleine zaal van Paradiso is ongetwijfeld veel te klein voor deze jonge artieste die eerder al te horen was op het fenomenale debuutalbum van Major Lazer.


WILLEM VAN ZEELAND DRAAIT:

Azealia Banks - 212 (video)
Dansvloerknijter die we hier al de hele week grijs draaien om in de stemming te komen voor London Calling. Als ze nog meer nummers van dit niveau heeft, kan ze wel eens uitgroeien tot een ster van het niveau Lily Allen / M.I.A.

Black Keys - Lonely Boy (single)
Heerlijke nieuwe single van The Black Keys, die in dit nummer op de rockabilly-tour gaan en ja er zit nog steeds zo'n lekkere Danger Mouse-saus overheen.

Spinvis - live in People's Place - Amsterdam (video)
Het was een prachtig concert van Spinvis in People's Place, met veel werk van het nieuwe album Tot Ziens, Justine Keller. Nu te zien op 3VOOR12TV.


STEPHAN VAN PEURSEM DRAAIT:

Thee Oh Sees - Carrion Crawler/The Dream (In The Red/Konkurrent)
Alweer het 2e album dit jaar van deze psychedelische garageband uit San Francisco. Weer heerlijk gruizig met opzwepende ritmes en hier en daar een hele fijne melodie.
 
Orchestra Of Spheres  Nonagonic Now (Fire/Konkurrent) 
Vreemde pop uit Nieuw-Zeeland. Het album was in hun thuisland al een tijd uit, maar nu ook eindelijk in Nederland in de winkels. Afrikaanse ritmes, elektronica, congotronics, geschreeuw en indie-rock komen voorbij op deze wonderlijke plaat. Binnenkort ook het Le Guess Who festival. Ben heel benieuwd hoe dit live is.
 
Dominant Legs  - Invitation  (Lefse/Konkurrent)
Luchtige popplaat van Ryan William Lynch.  Denk bij zijn muziek aan de poppy kant van zijn vrienden van Girls (waarmee hij ook tourde), Yeasayer en soms zelfs jaren tachtig bands als Men At Work. Eigenlijk veel te blij en vrolijk voor als de blaadjes van de bomen vallen, maar wat een leuke liedjes!


ATZE DE VRIEZE DRAAIT:

Lana del Rey live in Paradiso 10-11-2011
Na die gigantische hype en een tegenvallend optreden bij Jools ging ik met gezonde skepsis naar Paradiso, maar Lana Del Rey maakte een sterke indruk. Ze speelt de hoofdrol in haar eigen pop noir, met Hollywood grandeur en girl-next-door charme.

Gotye live in de Melkweg 04-11-2011
Een echte popsterrenuitstraling heeft Australische Belg Wally de Backer niet, ijzersterke pophits wel. In vijftig minuten langs Eyes Wide Open, giga hit Somebody That I Used To Know (met meiske van Hooverphonic) en de twee Motown backbeat klappers I Feel Better en Learnalilgivinanlovin.

Jonathan Wilson - Gentle Giant (album, Bella Union)
Zondag en maandag speelt folkzanger Jonathan Wilson met Wilco in het land, volgende week zaterdag op Crossing Border. Benieuwd hoe hij de kalm uitwaaierende folksongs van zijn debuutalbum Gentle Giant live weet te brengen. Een van de beste platen van het jaar, met een boeiend verhaal erachter.


MENNO VISSER DRAAIT:

Coeur De Pirate - Les Amours Dévoués (album Blonde, Grosse Boite Records)
Geen idee waar ze over zingt, maar dat geeft ook niet als je nooit oplette bij Frans…zucht. Dit Canadese zuchtmeisje is zelfs op de Amerikaanse blogs een hit. Nu nog een reclamespotje bij verzinnen en het is een joekel van een hit.
 
Diverse Artiesten - Hollandse Nieuwe nr. 24 (album, eigen beheer)
Heerlijk toch weer dat bruisende jonge talent. Voor die paar A&R’s die Nederland nog rijk is: mijn favorieten zijn Fabius, Fodiator, WE ARE FM en Elenne May. En de jouwnes?
 
Clock Opera – Lesson No. 7 (single, Moshi Moshi/Universal UK/iTunes)
Genadeloze must-see clip bij een imponerend opbouwend nummer. Uit Londen.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12